Türkiye'nin Büyük Bölümünde Bugün Saganak Etkili Olacak

Hava sicakliklarinin, iç ve bati kesimlerde 26 derece azalarak mevsim normallerinin altina düsmesi öngörülüyor.

Marmara'nin kuzey ve dogusu, Iç Ege, Akdeniz, Iç Anadolu, Bati ve Orta Karadeniz, Dogu Karadeniz kiyilari ile Mugla çevrelerinde bugün saganak ve gök gürültülü saganak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlügünün duyurusuna göre, ülke genelinde hava bugün parçali ve yer yer çok bulutlu olacak.

Marmara'nin kuzey ve dogusu, Iç Ege, Akdeniz, Iç Anadolu, Bati ve Orta Karadeniz, Dogu Karadeniz kiyilari ile Mugla çevrelerinde saganak ve gök gürültülü saganak öngörülüyor.

Yagislarin, Göller Yöresi, Iç Anadolu'nun güney ve batisi, Bolu, Samsun, Ordu ve Giresun çevreleri, Denizli'nin dogusu, Afyonkarahisar'in güney ve dogusu ile Çankiri'nin batisinda yerel olarak kuvvetli görülecegi tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek sel, su baskini, yildirim, dolu, yagis aninda kuvvetli rüzgar ve firtina, ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi önem tasiyor.

Hava sicakliklarinin, iç ve bati kesimlerde 2-6 derece azalarak mevsim normallerinin altina düsmesi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayarak mevsim normalleri civarinda seyretmesi öngörülüyor.

Rüzgarin Akdeniz kiyilari, Dogu Anadolu'nun güneyi ve Güneydogu Anadolu'da hafif, ara sira orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Kaynak: AA