(Özel) Sokak Hayvanlari Için Konulan Su Ve Mamalari Döken Komsusu Çikti

Ankara’nin Yenimahalle ilçesinde hayvanseverler tarafindan mahalleye birakilan kedi ile köpek mamalarina ve su kaplarina önce tekme vurarak döktügü ardindan ise su ile temizledigi kisinin karsi komsusu oldugu iddia edildi. Hayvansever üniversite ögrencisi tarafindan kaydedilen görüntülerde komsunun çöp kenarina kaplarla birakilan mama ve suyu tekmeleyerek döktügü görüldü.

(Özel) Sokak Hayvanlari Için Konulan Su Ve Mamalari Döken Komsusu Çikti
Olay, Yenimahalle ilçesi Emniyet Mahallesinde meydana geldi. Iddialara göre, mahallede yasayan hayvanseverler kedi ile köpeklere kaplara mama ve su birakmaya basladi.

Mahalleli belirli bir zaman sonra birakilan mamalarin ve suyun sürekli döküldügünü fark etti. Durumundan süphelenen hayvansever üniversite ögrencisi Bilge Sümeyye Demir, çöp kenarina biraktigi mamayi ve suyu gözlemlemeye basladi.

Köpek ve kedilerin mamayi yedigi esnada tekme ile döken kisinin karsi komsusu Melih Ö. oldugunu fark etti. Olayi görüntüleyen hayvansever Demir ve annesi Deniz Sezer ile birlikte komsusunu uyardi. Uyarilara ragmen halen davranislarini devam ettigi görüldü.

Bu duruma sinirlenen hayvansever Bilge Sümeyye Demir, cep telefonu kamerasiyla olayi görüntüleyerek sosyal medya hesabindan paylasti. Cep telefonu kamerasina yansiyan görüntülerde, birakilan Melih Ö.’nün önce mama ve su kaplarini tekmeleyerek döktügü ardindan kendi yaninda getirdigi su ile temizledigi kaydedildi.

Mahallede düzenli olarak kedilere baktiklarini belirten üniversite ögrencisi Bilge Sümeyye Demir, “Karsi komsumuz emek verdigimiz düzenli olarak baktigimiz kedilerin mamalarini su kaplarini atiyor. Emek veriyoruz ben ögrenciyim. Harçligimdan arttirarak kedi mamasi aliyorum. Hepsi çöpe gidiyor. Karsi komsum hepsini atiyor. Bu durumdan sikayetçiyiz. Daha önce benzer durumlar yasaniyor. Iki senedir yasaniyor kisin sogu sulari alip kedilerin üzerine atiyor böyle 3 tane kedimiz kaybettik. Ve donarak öldüler" dedi.

Komsusunu uyardiklarini ve durumu anlamadigini belirten Demir, “Kedileri sevmiyormus, belediyeler bakmiyormus, kedilerin yasamasi normal degilmis burada. Bundan sonra hayvanlarimiza baska yerde bakacagiz. Çünkü yapabilecegimiz bir sey yok. Normalde oraya alistilar keske burada bakabilsek. Ama izin vermiyor kendisi” diye konustu.

Kaynak: İHA