Mus'ta Jandarmadan Okul Servislerine Drone Destekli Trafik Denetimi

Mus'ta Il Jandarma Komutanligi Trafik Sube Müdürlügü ekipleri, kent genelinde okul servislerine yönelik drone destekli trafik denetimi yapti.

Çocuklarin trafikte güvenli bir sekilde yolculuk yapmasi için salgin döneminde okul servis araçlarinda alinan tedbirler tek tek kontrol edildi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Jandarma Komutanligi Trafik Timlerince, Mus-Bingöl kara yolu Nadaslik köy mevkisinde yol arama ve kontrol noktalarinda drone ile trafik denetimi yaptigi belirtildi.

Açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Denetimde, sürücü ve ögrencilere, Kovid-19 tedbirleri kapsaminda hareket etmeleri, maske takmalari, sosyal mesafe kurallarina riayet etmeleri, trafik kurallarina uymalari konusunda uyarildi. Drone destekli olarak 43 okul servis araci denetimi yapildi. Okul servis araçlarinda seyahat eden 479 ögrencinin emniyet kemerlerini takmalari konusunda uyarildi."

Servis Sürücüsü Ali Kemal Kaplan ise yapilan denetimleri olumlu buldugunu belirterek, "Özellikle Kovid-19 tedbirlerin kapsaminda herkesin kurallara uymasi gerekiyor. Biz burada can tasiyoruz. Onun için bazi eksikliklerimiz olabilir, yapilan denetimler eksikliklerimizi tamamlamak için çok faydali." diye konustu.

Kaynak: AA