Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Dijital Tir'i Igdir'da

Türkiye'nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatildigi Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Mobil Iletisim Tiri, Igdir'da ziyarete açildi.

Birçok kentte misafirlerini agirlayan Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Dijital Tiri, 19 Subat'ta Edirne'den basladigi yolculuguna devam ediyor. Bu kapsamda tir, kentte Zübeyde Hanim Bulvari'nda konuslandirildi.

Iç hacmi 40 metrekare olan ve yüksek teknolojiyle donatilan Dijital Tir'da, "sihirli ayna", "3 boyutlu sanal kutu" ve Fatih Sondaj Gemisi'nin holografik görüntüsü vatandaslarin begenisine sunuluyor.

Vatandaslar ile ögrencilerin ilgisini çeken tirdaki yesil perde deneyimi bölümünde, ileri teknoloji veri isleme olanaklariyla, özel materyal önünde fotografi çekilen ziyaretçiyi daha önce belirlenen bir ortamdaymis gibi gösteriyor.

Olusturulan görselin çiktisi ziyaretçiye hem elden teslim ediliyor hem de e-posta olarak da gönderilebiliyor. Bu alanda ayrica ziyaretçilere yapilan uçus deneyiminden elde ettigi basariyi gösteren bir dijital sertifika olusturuluyor.

3 boyutlu sanal kutu deneyim alani ise izleyicilere herhangi bir yapiya baglantisi bulunmadan havada asili görünüm saglarken ileri teknolojiyle havada holografi olusturularak, gerçeküstü izlenim sunuyor.

Özel olarak üretilen harekete duyarli ekranla da ileri teknoloji hareket algilama sistemleri sayesinde yanindan geçen veya karsisinda duran ziyaretçinin hareketlerini animasyon olarak yansitiyor.

Ayrica Türkiye'nin milli gururu Insansiz Hava Araci (IHA) ile uçus deneyimi imkani saglaniyor.

Dijital Tir, kentte 17 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA