AK Parti Kütahya Il Baskani Ceyhun Açiklamasi 'Devlet, Altintas'ta Da Milletinin Yaninda Olmustur'

AK Parti Kütahya Il Baskani Sebahattin Ceyhun, Altintas ilçesinde 31 Agustos’ta meydana gelen ve hasara neden olan 5.0 büyüklügündeki deprem sonrasi tüm kurum ve kuruluslarin her daim depremzedelerin yaninda olduklarini belirtti.

AK Parti Kütahya Il Baskani Ceyhun Açiklamasi 'Devlet, Altintas'ta Da Milletinin Yaninda Olmustur'
Depremin özellikle Beskaris köyünde etkili oldugunu söyleyen AK Parti Kütahya Il Baskani Sebahattin Ceyhun, “Deprem Aydinlar, Genisler, Alibeyköy, Murathanlar ve Osmaniye köylerinde de etkili olmustur. Depremden hemen sonra bölgede hasar tespit çalismalari baslatilmis, evleri agir hasarli ve hasarsiz evlerine psikolojik nedenlerle girmekte tereddüt eden hemserilerimize 26 adet çadir kurularak geçici barinmalari saglanmistir” dedi.



“Genel hayata etkili afet”

Baskan Ceyhun, “Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü tarafindan yapilan hasar tespit çalismasi sonuçlarina göre, 34 konut, 5 ahir ve 2 isyeri agir hasarli tespit edilmistir. Çadirlarda kalan vatandaslarimizin konutlari yapilincaya kadar daha saglikli ortamda barinmalarini saglamak üzere 18 adet konteyner afetzedelerimizin bulundugu köylere kurularak, vatandaslarimiza teslim edilmistir. Konutlari agir hasarli tespit edilen vatandaslarimizin tasinma, esya, kira ve benzeri ihtiyaçlarina destek olabilmek adina nakdi acil yardim destegi verilmektedir. Afetin yasandigi günden bu yana Kizilay Kütahya Subesi tarafindan çadirlarda kalan 78 vatandasimiza her gün 3 ögün yemek hizmeti verilmeye devam edilmektedir. Il Müftülügümüz tarafindan olusturulan ekipler ile afetzede vatandaslarimiz ziyaret edilerek manevi destek hizmeti verilmistir. Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügümüz tarafindan, afetten psikolojik olarak etkilenen vatandaslarimiza psikososyal egitim destegi verilmeye devam edilmektedir. Tüm kurumlarimiz ve kuruluslarimizla hemserilerimizin her daim yanindayiz. Rabbim ülkemizi milletimizi her türlü afattan, felaketten korusun” diye konustu.

Kaynak: İHA