Almanya'da SDP Baskani Walter-Borjans, Seçime 2 Hafta Kala Türklerle Bulustu

Alman Sosyal Demokrat Parti Es Genel Baskani Norbert WalterBorjans: 'Almanya'ya göç eden Türkler ülkemizin bugünkü mevcut ekonomik güce kavusmasina büyük katkisi olmustur'.

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) Es Genel Baskani Norbert Walter-Borjans, Almanya'ya göç eden Türklerin ülkelerinin bugünkü mevcut ekonomik güce kavusmasinda büyük katkilari oldugunu söyledi.

Almanya'da 26 Eylül'de yapilacak federal seçimler öncesi Türk Alman Isverenler Birligi (TDU), Kuzey Ren Vestfalya teskilatinin Köln'de düzenledigi toplantida konusan Walter-Borjans, düzenlenen anketlere göre su an birinci parti olduklarini hatirlatarak, partisinin seçim vaatlerini anlatti.

Uzun yillardir çesitli alanlarda çalisan Türklerle iyi iliskiler içinde olduklarini aktaran Walter-Borjans, "Almanya'ya göç eden Türkler ülkemizin bugünkü mevcut ekonomik güce kavusmasina büyük katkisi olmustur." dedi.

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi asi bulan Biontech'in kuruculari Ugur Sahin ve Özlem Türeci gibi yabanci kökenli basarili insanlari görmenin kendisini mutlu ettigini dile getiren Walter-Borjans, ülkelerinde her alanda çok basarili yabanci kökenli insanlarin oldugunu ve birçok seyi birlikte basarmanin kendisine büyük gurur verdigini ifade etti.

Pandeminin küresel anlamda ekonomilere çok büyük yük getirdigine isaret eden Walter-Borjans, seçimlerden sonra ekonomi konusunda çok çalisacaklarini kaydetti.

Türkiye'nin Avrupa Birligi (AB) adayligina da deginen Walter-Borjans, AB ile Türkiye arasindaki diyalogda son dönemlerde bazi kesintiler oldugunu ancak Türkiye'nin Avrupa için çok özel bir yeri olmasindan dolayi diyalogun yeniden gelistirilmesinden ve görüsmelerin kesintisiz devam etmesinden yana olduklarinin altini çizdi.

Türk derneklerinin temsilcilerinin yer aldigi toplantida, Türkiye'nin Köln Baskonsolosu Turhan Kaya da hazir bulundu.
Kaynak: AA