DSP Genel Baskani Aksakal'dan 12 Eylül Darbesinin 41. Yili Açiklamasi Açiklamasi

'Türkiye'de darbe dönemleri kapanmistir. Birakin bunu gerçeklestirmeyi, aklindan geçirenin dahi derhal yok edilecegi konusunda tam bir inanç birligi olusmustur'

DSP Genel Baskani Önder Aksakal, Türkiye'de darbe dönemlerinin kapandigini belirterek "Birakin bunu gerçeklestirmeyi, aklindan geçirenin dahi derhal yok edilecegi konusunda tam bir inanç birligi olusmustur." ifadesini kullandi.

Aksakal, 12 Eylül 1980 darbesinin 41. yilina iliskin yaptigi açiklamada, gencecik fidanlarin 41 yil önce iskencelerde, pusularda, daragacinda katledildigini, yüz binlerce kisinin cezaevlerinde insanlik disi kosullarda yasadigini belirtti.

Eli kanli darbeci katillerin bir milletin gelecegini yok ettigini, asil Türk milletinin dün oldugu gibi bugün de ayni kararlilikla tüm terör yapilanmalarinin hakkindan gelecek iradeye sahip oldugunu dile getiren Aksakal, 15 Temmuz'da yasanan FETÖ terör örgütüne karsi yürütülen kararli mücadelenin bunun ispati oldugunu vurguladi. Aksakal, sunlari kaydetti:

"Artik Türkiye'de darbe dönemleri kapanmistir. Birakin bunu gerçeklestirmeyi, aklindan geçirenin dahi derhal yok edilecegi konusunda tam bir inanç birligi olusmustur. Kadim Türk devleti, Silahli Kuvvetler içinde veya disinda olusturulacak hiçbir terör yapilanmasina asla müsaade etmeyecektir. 12 Eylül 1980 fasist darbesinde yasamlarini yitiren tüm yurtseverleri bir kez daha saygi ve minnetle aniyorum."
Kaynak: AA