Israil Uçaklari Gazze'ye Hava Saldirisi Düzenledi

Israil uçaklarinin, abluka altindaki Gazze Seridi'ne hava saldirisi düzenledigi bildirildi.

Israil Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, Gazze'den Israil'e atilan roketlere karsilik savas uçaklarinin Hamas'a ait noktalari vurdugunu kaydetti.

Adraee, hedef alinan noktalar arasinda makineli tüfeklerin ateslenmesi için kullanilan bir yapi, bir egitim tesisi, silah deposu ve tünel yapiminda kullanilan çimentolarin oldugu askeri bir binanin yer aldigini ifade etti.

Görgü taniklarindan alinan bilgiye göre ise Israil savas uçaklari, Gazze'nin kuzeyi, orta kesimdeki Deyr el-Belah kenti ve güneydeki Han Yunus olmak üzere 3 noktaya hava saldirisi düzenledi.

Saldirida can kaybi yasanip yasanmadigina iliskin açiklama yapilmadi.

Israil, dün aksam, Gazze'den atilan bir roketin imha edildigini duyurmustu.

Katar Gazze'yi Yeniden Imar Komitesi Baskani Muhammed el-Imadi, 6 Eylül'de, "Gece Kargasasi" adi altinda düzenlenen gösterilerin ardindan Gazze Seridi'nde yeniden sükunetin saglanmasi için anlasmaya varildigini duyurmustu.

Israil, mayis ayinda Gazze'ye düzenledigi saldirilarla es zamanli olarak temel insani malzemelerin girisini de engellemisti. Sinir kapilarindaki bu durum, ateskes saglanmasina ragmen düzelmemisti.

Kendilerine "Gece Kargasa Birimi" adini veren Filistinli gençler de bir haftadir, ablukayi protesto etmek ve Yahudi yerlesimleri ile Israil askerlerini rahatsiz etmek amaciyla geç saatlerde çesitli bölgelerdeki sinir seritlerinde araç lastigi yakip ses bombasi atiyordu.

Kaynak: AA