Fas'ta Hükümeti Kurmakla Görevlendirilen Ahnus, Partilerle Istisare Sürecinin Baslayacagini Açikladi

Fas'ta 8 Eylül’de yapilan genel seçimlerde 102 sandalye kazanan Milli Bagimsizlar Birliginin (RNI) Genel Sekreteri Aziz Ahnus, kurulacak hükümet için siyasi partilerle istisareleri baslatacaklarini bildirdi.

Ahnus, Fas Krali 6. Muhammed tarafindan hükümeti kurmakla görevlendirmesinin ardindan basin toplantisi düzenledi.

"Kendi içinde uyumlu ve programlari birbirine yakin bir koalisyon hükümeti kurmak için artik siyasi partilerle istisarelere baslayacagiz." diyen Ahnus, yeni hükümetin, Kral 6. Muhammed'in büyük stratejilerini uygulayacak üyelerden olusmasini temenni etti.

Kral 6. Muhammed, 10 Eylül'de Ahnus'u hükümeti kurmakla görevlendirmisti.

Fas Içisleri Bakanligindan dün yapilan yazili açiklamada, RNI'nin 102 sandalyeyle genel seçimlerin galibi olurken, Asalet ve Çagdaslik Partisinin 86 milletvekili çikararak ikinci, Istiklal Partisinin 81 sandalyeyle üçüncü sirada yer aldigi belirtilmisti.

Meclis'e 35 milletvekili göndermeyi basaran Sosyalist Birlik Partisinin dördüncü, 29 milletvekili çikaran Halk Hareketinin besinci, 21 sandalye kazanan Ilerleme ve Sosyalizm Partisinin altinci siraya yerlestigi aktarilmisti.

Meclis'te 18 sandalye elde eden Anayasal Birlik Partisi yedinci sirada yer alirken 2016 seçimlerinde 125 milletvekili çikaran iktidarin büyük ortagi Adalet ve Kalkinma Partisinin ise 13 sandalye ile sekizinci siraya geriledigi ifade edilmisti.

Bakanligin açiklamasina göre geriye kalan 10 sandalyeyi diger partiler kazanmisti.

Kaynak: AA