Beysehir'de Sehitler Ve Gaziler Parki Açildi

Konya’nin Beysehir ilçesinde Sehitler ve Gaziler Parki açildi.

Açilisa IYI Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokus, Beysehir Kaymakami Yusuf Özdemir, Beysehir Belediye Baskani Adil Bayindir, siyasi parti ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, gaziler, sehit Kara Ali Çavus'un torunlari ve mahalle sakinleri katildi.

Parka, Kütahya Dumlupinar Sehitligi’nde yer alan Çetmili Sehit Kara Ali Çavus destaninin simgesi Sehit Baba ve Ogul Aniti'nin benzeri de yapildi.

Açilis töreninde sehit Kara Ali Çavus'un Akçabelen Mahallesi'nde yasayan ailesi ve torunlari adina konusan Yüksel Ünüvar, 100 yil önce dogdugu topraklardan vatan savunmasi için ayrilarak sehit düsen, dünya tarihinde esi benzeri görülmemis bir destanin kahramanlarinin torunlari olmaktan onur ve gurur duyduklarini söyledi.

Beysehir Belediye Baskani Adil Bayindir ise Kara Ali Çavus ve oglu Mehmet Onbasi’yi anlatmanin son derece zor oldugunu belirtti.

Sehitler sayesinde özgür bir yasam sürüldügüne dikkati çeken Bayindir, "Bizler eger bugünü görüyorsak basta Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaslarinin ve 'Ben bu vatan için dogdum, bu vatan için ölürüm' diyen Kara Ali Çavusumuz ve Mehmet Onbasimiz sayesindedir. " diye konustu.

Konusmalarin ardindan okunan Kur'an-i Kerim ve yapilan dua sonrasi Sehitler ve Gaziler Parki ile Sehit Baba ve Ogul Aniti'nin açilisi gerçeklestirildi.

Anitin üzerinden kaldirilan Türk bayragi ise Kara Ali Çavus'un torunlarindan Durmus Gökoglu'na teslim edildi.

Kaynak: AA