Usak'in Düsman Isgalinden Kurtulusunun 99. Yil Dönümü Törenlerle Kutlandi

Usak'in düsman isgalinden kurtulusunun 99. yil dönümü dolayisiyla kentte çesitli etkinlikler düzenlendi.

Sekerevleri Sehitligi'nde baslayan etkinlikte, saygi durusunda bulunulup, Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan Kur'an-i Kerim okunup dua edildi.

Buradaki programin ardindan Gögem Zafer Aniti ve Çeçeli Kara Murat'in Karacahisar köyündeki mezari ziyaret edildi, karanfil birakilarak dua okundu.

Daha sonra Tiritoglu Parki'nda o dönemi yansitan fotograflarin yer aldigi serginin açilisi gerçeklestirildi.

Burada konusma yapan Usak Valisi Funda Kocabiyik, 1 Eylül 1922'de Usak'in düsman isgalinden kurtulmakla kalmayip, milletin bagimsizlik mücadelesinde önemli kirilma noktalarindan birinin yasandigini söyledi.

Kocabiyik, sözlerini su ifadelerle sürdürdü:

"Kadim tarihimiz, hiç süphesiz, gelecekte de yolumuzu aydinlatmaya devam edecek bir fener gibi sayisiz tecrübe ve kahramanlik destani ile doludur. 1 Eylül bize, Anadolu'nun kendi halinde, mütevazi topraklarini yurt edinmis bir avuç insanin gerektiginde yedi düvele namus, haysiyet ve kahramanlik dersi verebilecegini ögretir. Usakli hemsehrilerim de bu dersin ögretmenligini layikiyla yapmistir."

Ardindan eski Usak Belediyesi önünden baslayarak Tiritoglu Parki'na kadar kortej yürüyüsü gerçeklestirildi. Mehter takimi esliginde gerçeklestirilen kortej yürüyüsüne vatandaslar ellerinde Türk bayraklariyla katildi.

Programa, AK Parti Usak Milletvekili Ismail Günes, Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin, Usak Cumhuriyet Bassavcisi Bünyami Korkmaz, Il Jandarma Komutani Albay Murat Kiliç, Il Emniyet Müdürü Mesut Gezer ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA