Mardin'de 1720 Çocuk Portatif Havuzda Yüzme Ögrendi

Mardin'in Kiziltepe ilçesinde okulun bahçesine kurulan portatif havuz sayesinde 1720 çocuk yüzme ögrenmenin mutlulugunu yasadi.

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan çocuk ve gençlerin yüzme ögrenmelerini saglamak amaciyla hayata geçirilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasin" projesi kapsaminda, Kiziltepe Kaymakamligi, Belediye ve Halk Egitim Merkezince Ipekyolu Ilkokulu bahçesine kurulan portatif yüzme havuzunda verilen egitimler sona erdi.

Havuzda 4'er erkek ve kadin antrenörle egitim verildi. Egitime katilan 7-14 yas arasi 1720 çocuk yüzme ögrendi.

Kiziltepe Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Hüseyin Çam, AA muhabirine, gelecek süreçte bu çalismalari sürdüreceklerini söyledi.

Havuzun yaklasik 2 ay hizmet verdigini, ilçede spor yatirimlarinin devam ettigini belirten Çam, "Ilçemizde yüzme havuzumuz yoktu, yaptik. Kisa bir süre içinde faaliyete açacagiz. Yüzmeyi ögrenmis, alaninda basari elde etmis çocuklarimiz çikacak ve ileride milli takimda bayragimizi daha yükseklerde dalgalandiracaktir." diye konustu.

Antrenör Merve Kayro da bu tür etkinliklerin çocuklarin gelisimi açisindan çok önemli oldugunu anlatarak, yüzme egitimiyle olumlu sonuçlar elde ettiklerini aktardi.

Egitime katilan çocuklardan Cihan Kiliç ise yüzme ögrendigi için mutlu oldugunu dile getirerek, "Havuzun yapilmasi bizi çok mutlu etti. Kaymakamimiza tesekkür ederim." dedi.

Kaynak: AA