Yemen'deki Husiler Açiklamasi Suudi Arabistan Öncülügündeki Koalisyonun Saldirilari Sürerken Baris Olmaz

Yemen'de Iran destekli Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyonun saldirilari sürerken bir barisi kabul etmeyeceklerini belirtti.

Husilere ait "El-Mesira" televizyonunun haberine göre, Abdulmelik el-Husi, Hicri yilbasi münasebetiyle yaptigi konusmada, gündeme iliskin açiklamalarda bulundu.

Husi, "Bizler sahte degil gerçek barisa haziriz. Bunun için de birçok kez girisimlerde bulunduk." ifadelerini kullandi.

Sorunun "koalisyon güçlerinin saldirganliktaki israrindan" kaynaklandigini söyleyen Husi, bu ülkelerin insani konularda dahi islevsel bir adim atmaksizin abluka ve ayak oyunlarinda israr ettigini ileri sürdü.

Barisin önündeki engelin Suudi Arabistan öncülügündeki devam eden askeri operasyonlar oldugunu söyleyen Husi, sunlari kaydetti:

"Koalisyon güçlerince düzenlenen saldirilarin sürdügü Yemen'de baris olmaz. Baskinlar, saldirilar, suistimaller ve bogucu kusatma devam ederken bir barisi kabul etmemiz mümkün degil."

Husi ayrica, Yemen hükümetine hitaben "Insani konulardaki iyi niyetinizi ispat edin, sonra saldirilari durdurun, isgali sonlandirin biz de bizim tarafimizdan durduracagiz." ifadelerini kullandi.

Tüm bu açiklamalara iliskin Yemen hükümetinden ise henüz bir yorum yapilmadi.

Husi lider, 6 Agustos'ta Birlesmis Milletler Yemen Özel Temsilciligine Ingiliz diplomat Martin Griffiths'in yerine Isveçli diplomat Hans Grundberg'in atanmasinin ardindan ilk kez bir açiklama yapiyor.

Kaynak: AA