Tarim Ve Orman Bakanligindan Siber Saldiri Hakkinda Açiklama

Tarim ve Orman Bakanligi, yapilan siber saldiri hakkinda, “Ana domainde olan sunucular etkilenmemis olup Bakanligimizda 3 ayri yedekleme sistemi mevcuttur. Bu yedekleme sistemleri Bakanligimizda ve özel bir veri merkezinde saklanmaktadir” açiklamasinda bulundu.

Tarim Ve Orman Bakanligindan Siber Saldiri Hakkinda Açiklama
Tarim ve Orman Bakanligi, hacker gruplari tarafindan yapilan siber saldiri hakkinda yazili açiklama yapti. Hacker gruplari tarafindan kamu kurumlari ve özel sektörün bilisim sistemlerinin sürekli hedef alindigi belirtilen açiklamada su ifadelere yer verildi:

“31.07.2021 tarihinde gece 01.00 siralarinda itibari ile Tarim ve Orman Bakanligi’nin domainlerinden birinde bulunan bazi sunucular siber saldiriya ugramis ve kullanilmamasi için sifrelenmistir. Bakanligimizca sabah erken saatlerde bu durum fark edilmis, sistem sifreleme protokolleri devreye girmis ve Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi yetkileri ile koordineli olarak bir çalisma baslatilmis, gerekli tedbirler alinmistir. Bu saldirida Bakanligimizin bir kisim sunuculari hedef alindigi için öncelikle tüm sistemin güvenligi kontrol altina alinmistir.

Bu yapilan siber saldirida Bakanligimizin ana domainde olan sunucular etkilenmemis olup Bakanligimizda 3 ayri yedekleme sistemi mevcuttur. Bu yedekleme sistemleri Bakanligimizda ve özel bir veri merkezinde saklanmaktadir.”

"Sistemler, kurum disindaki yedeklerden veri kaybi olmadan ayaga kaldirilmistir"

Bakanliktan etkilenen sunucularin ve yedeklerin kriminal bir inceleme için koruma altina alindigini, Bakanlikta bulunan diger sistemler üzerine yeniden yazimlar ve veri tabani kuruldugu vurgulanan açiklamada, “Sistemlere ilk müdahale eden profesyonel ekip sistemleri koruma altina alip internet baglantilarini kestigi ve sunuculara hiçbir suretle müdahale edilmedigi için kisilerin ne istedigi ile ilgilenilmemis ve dogrudan Bakanligimiz yedek sistemlerinin ayaga kaldirilmasi yoluna gidilmistir. Sistemler, kurum disindaki yedeklerden veri kaybi olmadan ayaga kaldirilmistir. Konu adli makamlara iletilmis olup gerekli inceleme baslatilmistir” denildi.
Kaynak: İHA