Rize'de Çay Bahçesinde Mahsur Kalan 6 Kisi, AFAD Ekiplerince Kurtarildi

Rize'de saganagin ardindan derenin yükselmesi sonucu çay bahçesinde mahsur kalan 6 kisi, AFAD ekipleri tarafindan kurtarildi.

Kentte ögle saatlerinden itibaren etkisini artiran yagmur nedeniyle bazi dereler tasti bazi derelerin ise debisi yükseldi.

Derelerin tasmasi sonucu Salarha yolunda biriken su nedeniyle sürücüler zaman zaman zor anlar yasadi.

Saganak dolayisiyla ilçelerde küçük çapli heyelanlar da meydana geldi.

Yamaçlardan kopan toprak nedeniyle bazi köy yolari ulasima kapandi. Bu yollarin yeniden ulasima açilmasi için Il Özel Idare ekiplerince çalisma yapiliyor.

- AFAD ekipleri 4'ü kardes 6 kisiyi kurtardi

Çayeli ilçesine bagli Limanköy Mahallesi'ndeki Kurtes Deresi'nin tasmasi sonucu kardesler Kenan (19), Havva (14), Esra (19) ve Yagmur Kethüda (20) ile Muhammet Karabela (16) ve Esra Köse (30), çay bahçesinde mahsur kaldi.

Bu kisiler, AFAD ekiplerinin yaklasik 1 saat süren çalismasi ile bahçeye kurulan rayli halat sistemiyle, debisi yükselen dere üzerinden çekilerek güvenli bölgeye alindi.

Mahsur kalanlardan Kenan Kethüda, kendilerini kurtaran ekiplere tesekkür etti.

Çay topladiklari sirada yagmur basladigini belirten Kethüda, "Geldik derenin yanina baktik ki dere tasmis. Ailemize haber verdik. AFAD ekipleri gelip bizi kurtardi. Ben korkmadim ama ablam bayildi." dedi.

Çocuklari kurtulan anne Zeynep Kethüda ise "Çocuklar çay topluyordu. Yagmur yagmaya baslayinca çocuklar aradi ve dereden geçemediklerini söylediler. Biz de muhtara haber verdik, ekipler hemen geldi. Çok sükür çocuklarima kavustum." diye konustu.

Öte yandan, Kalkandere ilçesine bagli Soguksu köyünde de derenin tasmasi sonucu Fatma ve Nuran Aycibin, çay bahçesinde mahsur kaldi.

AFAD ve Il Özel Idare ekipleri bu kisileri kurtarmak için çalisma yürürtüyor.

Kaynak: AA