Kibris Rum Kesiminde 'Sahte Asi Karti' Skandali Büyüyor

Kibris Rum kesiminde Larnaka'daki bir doktorun, 600 avro karsiliginda sahte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asi karti düzenlemek suçundan tutuklanmasinin ardindan "sahte asi karti" skandalinin boyutunun daha büyük oldugu ve 3 doktorla ilgili de inceleme yapildigi belirtildi.

Alithia Gazetesi'nin haberinde, Rum kesiminde hastalarina sahte asi karti verdiginden söz edilen doktorlarla ilgili konunun baska boyutlar kazandigi aktarildi.

Haberde, konunun Rum Bassavcisi baskanliginda yapilacak toplantida ele alinacagi ve Rum polisinin 7 gün içerisinde tamamlamaya çalistigi sorusturmada 20'den fazla kisinin ifadesini aldigi belirtildi.

Larnaka'daki doktorun 102 kisilik hasta listesinden hangilerinin asilandigi, hangilerinin ise ne kadar ücrete sahte asi karti aldiklarinin tespit edilmesi için incelemelerin sürdügü bilgisi yer alan haberde, polisin 3 doktorla ilgili olayi da arastirmakta oldugu kaydedildi.

Ikisi Baf, biri de Limasol'da gerçeklesen diger olaylarin arastirildigi vurgulanan haberde, Baf'ta görev yapan bir çocuk doktorunun ogluna sahte asi karti verdigi ve çocugun su anda Limasol Genel Hastanesinde Kovid-19 tedavisi gördügü ifade edildi.

Üçüncü olayda ise Limasol'da bir çiftin sahsi doktorlarindan kendilerini sisteme "asilanmis" olarak kaydetmesini istediklerini yazan gazete, doktorun ise bunu kabul etmeyerek çifti hasta listesinden çikardigini ve polise bilgi verdigini aktardi.

Gazete, arastirmalara göre, söz konusu doktorun su an hastanede tedavi gören ve durumlari ciddi olan 3 hastasinin sistemde asili olduklarinin görüldügünü, ancak gerçekten asilanmadiklarinin tespit edildigini de yazdi.

Kibris Rum kesiminde, 7 Agustos 2021'de 53 yasindaki Larnakali doktorun Kovid-19 asisi yaptirmayan bir kisiye sahte asi karti düzenledigi gerekçesiyle tutuklandigi bildirilmisti.

Adina sahte asi karti düzenlenen ve Kovid-19 testi pozitif çikan kisinin ise yogun bakimda tutuldugu açiklanmisti.

Kaynak: AA