Japonya'daki Lupit Tayfunu'nda 1 Kisi Öldü, 28 Kisi Yaralandi

Japonya’da etkili olan Lupit Tayfunu’nun neden oldugu siddetli yagis ve rüzgarlar nedeniyle yaklasik 1 kisinin hayatini kaybettigi, 28 kisinin yaralandigi ve 1 kisinin kayip oldugu aktarildi.

Japonya’da dünden bu yana etkili olan ve sabah saatlerinde Japon Denizi kiyisindaki eyaletler basta olmak üzere ülkenin bati ve güney bölgelerinde siddetli yagis ve rüzgarlara neden olan Lupit Tayfunu hayati olumsuz etkiledi. Japon basininda yer alan haberlerde, tayfun nedeniyle 1 kisinin hayatini kaybettigi, 28 kisinin yaralandigi ve 1 kisinin kayip oldugu aktarildi.

Tayfun sonucu baskent Tokyo’nun batisinda 10 metre uzunlugunda bir agacin devrildigi aktarilirken, baskentin banliyölerinde ise bir agacin arabanin üzerine devrilmesi sonucu 2 kisinin yaralandigi ifade edildi. Shimane eyaletinde yogun yagisin neden oldugu nehir taskininda bir kisinin kayboldugu açiklandi. Aichi eyaletinde ise tayfunun 26 ev ve 20 araca zarar verdigi bildirildi.

Hirosima, Shimane ve Ehime eyaletleri basta olmak üzere riskli bölgelerde yasayan yaklasik 300 bin kisiye tahliye uyarisi yapilirken, 6 bin 500 ev elektriksiz kaldi.

63 uçus iptal edildi

Kuvvetli rüzgarlar nedeniyle Osaka sehri ile Kansai Uluslararasi Havaalani’ni birbirine baglayan köprü geçici olarak trafige kapatilirken, hizli tren seferlerinde de kismi aksakliklar yasandi. Ayrica zorlu hava kosullari nedeniyle 63 uçusun iptal edildigi kaydedildi.

Japonya Meteoroloji Ajansi, ülkenin Kanto, Kansai ve Tokai bölgelerinde gece boyunca asiri yagis riskinin devam edecegi konusunda uyardi. Yerel otoriteler riskli bölgelerde yasayan sakinleri siddetli yagislar, kuvvetli rüzgarlar, heyelanlar, su baskinlari ve yüksek dalgalara karsi dikkatli olmaya çagirdi.
Kaynak: İHA