ING Türkiye'den Yilin Ilk Yarisinda 383,6 Milyon Lira Net Kar

ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz: 'Mevduati tabana en yaygin olan banka olarak, mevduatta yilsonuna göre yüzde 12 büyüme gerçeklesmesinden dolayi memnunuz'.

ING Türkiye, yilin ilk yarisinda 383,6 milyon lira konsolide net kar elde etti.

Banka, 2021 yilinin ilk yarisina dair finansal sonuçlarini açikladi.

ING Türkiye tarafindan Kamuyu Aydinlatma Platformunda (KAP) yapilan açiklamaya göre, banka yilin ilk yarisinda 383,6 milyon TL konsolide net kar elde etti.

Bankanin finansal sonuçlara iliskin yapilan açiklamaya göre ise konsolide aktif toplami 68.8 milyar TL olan ING Türkiye’nin bu dönemdeki sermaye yeterlilik orani da yüzde 19.65 seviyesinde gerçeklesti. Yilin ilk alti ayinda toplam özkaynaklari 9.8 milyar TL, mevduatlari ise 44,8 milyar TL olan ING Türkiye, 40,8 milyar TL’si nakdi olmak üzere toplam 47,3 milyar TL kredi destegiyle ekonomiye sagladigi katkiyi sürdürdü.

Açiklamada görüslerine yer verilen ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, asilamada yasanan hizlanma ile birlikte dünyada ve Türkiye’de normallesmeye yönelik atilan adimlarin pek çok açidan olumlu etkiler meydana getirdigini belirtti.

ING Türkiye olarak bu süreçte ülke ekonomisine katkida bulunmaya devam ettiklerini ve hem bireysel hem de kurumsal müsterilere ürün ve hizmetlerle desteklerini sürdürdüklerini aktaran Gökgöz, "Mevduati tabana en yaygin olan banka olarak, mevduatta yilsonuna göre yüzde 12 büyüme gerçeklesmesinden dolayi memnunuz. Turuncu Hesap ve Turuncu Ekstra gibi tasarruf odakli ürün ve programlarimizla müsterilerimizin ihtiyaçlarini desteklemeye devam edecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

Sürdürülebilir bir dünya hedefinde bankacilik sektörünün dönüstürücü gücüne inandiklarini belirten Gökgöz "Bu dönemde ayni zamanda bankamizin sürdürülebilirlik baglantili ilk islemi olma özelligi tasiyan 269 milyon euro ve 37 milyon Amerikan dolari (toplam 300 milyon Euro), tutarindaki sendikasyon kredisine, 11 ülkeden 22 bankanin katilimiyla imza attik. Finansal piyasalari da etkisi altina alan pandeminin getirdigi zorluklara ragmen Türk ekonomisine kazandirilan bu yeni kaynak, ING Türkiye’ye ve Türk bankacilik sektörüne olan güveni bir kez daha ortaya koydu. Hem ürün ve hizmetlerimizle hem de dijital yatirimlarimizla ülke ekonomisine katkida bulunmaya devam edecegiz." ifadelerini kullandi.

Gökgöz, dijitallesme yolculugunda da saglam adimlar atmaya devam ettiklerini belirtti. Dijital dönüsümü stratejilerinin temeline alarak, Türkiye’nin lider dijital kurumu olma hedefiyle çalismalari kesintisiz sürdürdüklerini aktaran Gökgöz, sunlari kaydetti:

"Bu dogrultuda bankacilik sektöründe bir milat olduguna inandigimiz uzaktan müsteri olma hizmetini 1 Mayis tarihinden itibaren hayata geçirdik. Ayni zamanda dijitallesme dogrultusunda attigimiz adimlarla, IDC Türkiye Finans Teknoloji Ödüllerinde 2 kategoride ödüle layik görüldük. Bu kapsamda, Yönetim, Risk ve Uyum kategorisinde, 'Kara Para Aklama ile Mücadelede Yeni Çag' projesi ile birinci olurken, Teknoloji Hizmet Dagitimi kategorisinde ise '(ING-Next) Uzak Ofis Son Kullanici Sistemlerinin Etkin ve Güvenli Yönetimi' projemiz ile üçüncü seçildik. Her iki projede emegi geçen tüm çalisma arkadaslarimi yürekten kutluyorum. Dijital kanallarimiza yaptigimiz yatirimlarla dijitallesmeyi etkin bir araç olarak kullanmaya devam edecegiz."

- Kredi destegi ve avantajli kampanyalar ile müsterilere destek

Müsterilerine, isletmelere ve ülke ekonomisine katki vermek üzere uygun kosullarda kredi paketleri hazirlayan ING ayrica, uzaktan müsteri edinimi ile ING ailesine katilan yeni bireysel müsterilerine yönelik sifir faizli ihtiyaç kredisi kampanyasini gelistirdi. Bu kampanya ile yeni ING’li olan ilk 5 bin müsteri 5 bin TL’ye kadar sifir faizli ihtiyaç kredisi firsatindan yararlandi.

KOBI’lere yönelik ürün ve hizmetleriyle isletmeleri destekleyen ING Türkiye ayrica, ilk kez ING’li olacak yeni KOBI müsterilerine yönelik üç ay boyunca yüzde 0 üye is yeri ücreti firsatini sunan POS Ekstra kampanyasini hayata geçirdi.

Toplumsal cinsiyet esitligini faaliyetlerinin merkezine alan ING Türkiye, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) is birligi ile hayata geçirdigi ING Olimpik Kizlar Projesi kapsaminda destekledigi kadin sporculari Tokyo 2020 Olimpiyatlari’na ugurladi.

Olimpik Kizlar projesi kapsaminda desteklenen ve Olimpiyatlar’a katilacak sporculara motivasyon saglamak için özel bir proje gelistiren ING, hazirladigi video ile tüm Türkiye’ye sporculara destek mesaji paylasmalari için çagrida bulundu. Türkiye’nin dijital dönüsümüne katki saglayacak toplumsal yatirimlarini önceliklendiren ING, çocuklara yeni nesil yetkinlikler ve teknoloji ile üretme kültürü kazandirmak hedefiyle baslattigi ve ilkini 2019'da Kahramanmaras'ta gerçeklestirdigi ING Gelecek için Teknoloji Akademisi'ni Agri'ya tasiyarak 700 çocuga daha ulasti.

Kaynak: AA