ABD'de Demokratlardan Güvenlik Ve Iklim Politikalarina Yönelik 3,5 Trilyon Dolarlik Bütçe Plani

ABD Senatosu'nun Demokrat üyeleri, sosyal güvenlik programlari ile iklim politikasina yönelik yatirimlar için zemin hazirlayan 3,5 trilyon dolarlik bütçe planini açikladi.

Senato 1 trilyon dolarlik altyapi tasarisini oylamaya hazirlanirken, Demokratlar sosyal programlara yönelik harcamalari içeren bütçe plani üzerinde anlasti.

ABD Senatosu Çogunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer, altyapi tasarisinin sali günü onaylanmasinin beklendigini ve Senato tatile girmeden önce 3,5 trilyon dolarlik bütçe planinin görüsülecegini belirtti.

Demokratlarin bütçe planinda, sosyal güvenlik programlari ile iklim politikasina yönelik yatirimlar yer aliyor.

Söz konusu plan ile ücretli aile ve saglik izninin genisletilmesi, çocuk bakim programlari, ücretsiz okul öncesi egitim, Medicare saglik sigortasinin kapsaminin genisletilmesi, yesil enerjinin tesviki için vergi tesvikleri saglanmasi ve federal filodaki elektrikli araç sayisinin artirilmasina yönelik düzenlemelerin hayata geçirilmesi planlaniyor.

Tasarinin vergi düzenlemelerinde degisikligi de içermesi bekleniyor.

Bütçe plani, ABD Baskani Joe Biden'in ekonomi planinin ikinci ayagini olusturuyor. Biden'in ekonomi planinin ilk asamasi olan, yol, köprü ve internet erisiminin artirilmasi gibi yatirimlara 550 milyar dolarlik kaynagin ayrildigi yaklasik 1 trilyon dolarlik altyapi paketi üzerindeki çalismalar ise devam ediyor.

Cumhuriyetçiler, 3,5 trilyon dolarlik bütçe planinin kapsamini ve büyüklügünü elestirerek karsi çikiyor.

Kaynak: AA