Üniversite Tercih Destegi Mihmandar Akademi'den

Esenler Belediyesine bagli Mihmandar Akademi, üniversite tercih sürecindeki gençlere ücretsiz danismanlik hizmeti sunuyor. Dörtyol Meydan’da olusturdugu YKS tercih çadirlari, uzman ögretmenleri esliginde verdigi tercih destegiyle 20 Agustos tarihine kadar gençlerin hizmetinde olacak.

Üniversite Tercih Destegi Mihmandar Akademi'den
Gençlerin gelecegi için büyük bir önem tasiyan üniversite tercih süreci basladi.

Esenler Belediyesi, gençleri bu süreçte de yalniz birakmayarak kendileri için en dogru üniversiteyi seçmeleri için harekete geçti. Bünyesindeki uzman ögretmenlerle YKS tercih sürecinde gençlere ücretsiz ve profesyonel tercih danismanligi hizmeti sunan Mihmandar Akademi, Dörtyol Meydan’da gençlere hizmet veriyor. Mihmandar’a ait YKS tercih çadirlarinda Istanbul’un her yerinden gelen tüm gençler destek alabiliyor. Üniversite Tercih ve Danisma Merkezleri’nde kafalarindaki tüm sorulara yanit buluyorlar ve tercihlerini yapiyor.

“Hedefimde çocuk gelisimi”

Belediyenin çok yardimci oldugunu anlatan ögrenci Özge Sener, “Çok yardimci oldular. Bu dönem de çok fazla kafa karisikligi oluyor. Çocuk gelisimi düsünüyorum umarim olur. Sinava 2’nci girisim ve belediyenin verdigi tercih desteklerden yararlandim. Hedefimde çocuk gelisiminden devam etmek istiyorum. Bu çadir gençler için çok faydali olmus. Umarim herkes istedigi yerlere gelir” dedi.



“Saglik sektörüne çok fazla ragbet var”

Ögrencilerin yönlendirilmeye ihtiyaç duydugunu anlatan kimya ögretmeni Nazli Atabey, “Yogunlugumuz oluyor. Çünkü ögrenciler yönlendirilmeye ihtiyaç duyuyor. Özel okullar da nasil oluyor, nasil avantajlari oluyor diye soruyorlar. Sayisal da herkesin istedigi tiptir ama olmadigi taktirde dis ve eczacilik da tercih ediyorlar. 2 yilliklar da saglik sektörüne çok fazla ragbet var. Ister istemez islerini garantiye almak istiyorlar. Kafalari çok karisik. Gelecege yönelik ne yapacaklari konusunda ve bizler de daha çok destek vermeye çalisiyoruz ki önlerini daha rahat görebilsinler” seklinde konustu.



“Biz ailesi olarak arastirma içerisindeyiz”

Çocugu için bilgi almaya gelen veli Dursun Aktas, “Çocugumun sözel siralamasi digerlerine göre daha iyi. Ögretmenlik düsünüyoruz ama nasip. Kendisi su an memlekette. Biz ailesi olarak arastirma içerisindeyiz. Böyle imkanlar sagladiklari için belediyeye tesekkür ediyoruz” dedi.



“Devlete yerlesmek için sansimizi denemek istedik”

Arkadasiyla gelen Ilk ve Acil Yardim mezunu Tugba Çetinkaya, “Arkadasim için geldim. Burada belediyenin kurdugu bir çadir var. Yardim alalik dedik. Simdilik bakacagiz, puanlarimiz neyi tutuyorsa ona göre tercih yapacagiz. Biz saglik mezunuyuz. Ayni sektörün devamini getirip devlete yerlesmek için sansimizi denemek istedik. Ben kendi zamanimda 310 almistim. Arkadasim su an 260’larda. Yüzde 50 sekilde özel üniversiteler tutuyor. Ilk ve Acil Yardim mezunuyum. Arkadasimda ayni bölüme tercih yapmayi düsünüyor. Ayrica liseden de hemsirelik mezunuyuz” ifadelerini kullandi.

Üniversite adaylari her gün 10.00-19.00 saatleri arasinda Esenler Dörtyol Meydani’ndaki ’Tercih Çadirlari’ni ziyaret edebilir.
Kaynak: İHA