PKK Yanlisi Slogan Atan Ve Propaganda Yapan 3 Süpheli Yakalandi

Istanbul’da terör örgütü lehine slogan attiklari ileri sürülen 2 kisi ile örgüt propagandasi iddiasiyla aranan 1 süpheli düzenlenen operasyonla yakalandi. Zanlilardan biri tutuklanirken, diger 2’si serbest kaldi.

Alinan bilgiye göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Subesi ekipleri, bölücü terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik yürütülen sorusturmalarda, 2 Agustos’ta Sultangazi ilçesinde örgüt lehine yasadisi slogan attiklari ileri sürülen 2 süpheli ile propaganda faaliyetinde bulundugu iddia edilen 1 kisiyi yakin takibe aldi.

Sorgulari Terörle Mücadele Subesinde yapildi

Yürütülen sorusturma kapsaminda geçtigimiz günlerde bu kisilere yönelik operasyon düzenlendi.

Polisin operasyonu sonucu Sultangazi ilçesinde yasadisi slogana atan Y.A. ve Z.A. adli PKK üyesi 2 kisi yakalandi. Zanlilar ifade islemleri için Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne götürüldü.

Ayni örgütün propagandasini yaptigi gerekçesiyle aranan ve PKK’nin uzantilarindan oldugu belirtilen sözde ‘Atesin Çocuklari’ adli illegal yapiyi övücü nitelikte sosyal medya paylasimlarinda bulunan A.A.D. isimli 1 kisi daha yakalanarak gözaltina alindi. Süpheli, sorgulanmak üzere Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne götürüldü.

Sosyal medyada örgüt propagandasi yapan zanli tutuklandi

Yakalanan süphelilerden A.A.D., 2 Agustos’ta adli makamlara sevk edildi. Sosyal medyada söz konusu illegal örgütü övücü nitelikte ifade kullanan zanli çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Yakalanan diger 2 süpheli; Y.A. ve Z.A. ise polisteki ifade islemlerinin tamamlanmasinin ardindan önceki gün adli makamlara sevk edildi. Her iki süphelinin ‘Adli Kontrol Sarti’ ile serbest birakildiklari ögrenildi.
Kaynak: İHA