Mersin'de Yol Çalismalari Sürüyor

İçel Büyüksehir Belediyesi ekipleri, Tarsus’un Yenice ilçesinden kuzey-güney aksinda geçen Ugur Mumcu Caddesinin D-400 karayolu ile hemzemin geçit arasinda kalan bölümünde kaldirim yenileme, refüj bordör tas döseme ve sicak asfalt serim islemi gerçeklestirdi.

Mersin'de Yol Çalismalari Sürüyor
Tarsus’a bagli en büyük mahalle konumunda olan Yenice merkezde de asfalt atagini sürdüren Büyüksehir ekipleri, Atatürk Bulvari üzerinde kaldirim yenileme, refüj, yagmursuyu tahliye sisteminin revize edilmesi ve yipranmis asfalt zeminin sökülmesinin ardindan sicak asfaltla yeniden kaplama faaliyetlerini gerçeklestiriyor. Ekipler, Yenice’den kuzey-güney aksinda geçen Ugur Mumcu Caddesi’nin D-400 karayolu ile hemzemin geçit arasinda kalan bölümünde kaldirim yenileme, refüj bordör tas döseme ve sicak asfalt serim islemini tamamladi. Büyüksehir Belediyesi, Yenice’de oldukça sik kullanilan fakat bugüne kadar kaldirim döseme veya sicak asfaltla kaplama çalismasinin uygulanmadigi Sitki Baba Caddesi’ni modern bir hale getirdi. 800 metre uzunlugunda bulunan Sitki Baba Caddesi’nde kaldirim döseme, zemin düzenleme islemlerinin ardindan sicak asfaltla kaplama çalismasi yerine getirildi.

Ugur Mumcu Caddesi’nin tüm islemlerinin tamamlandigi D-400 karayolu ile hemzemin geçit arasinda kalan kisminin refüj bölümüne ise Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri tarafindan çiçek ve agaç dikilerek, yesillendirme islemi uygulaniyor. Çiçek dikim faaliyetleri, caddelerdeki çalismalarin tamamen bitmesiyle diger bölümlerde de uygulanacak. Geçtigimiz aylarda Tarsus kent merkezinde Duatepe ile Gözlükule mahallelerinin sinirini olusturan Adile Hala Caddesi ile Mithatpasa Mahallesi’nde bulunan Tataristan Caddesi’nde kaliteli yol yapim çalismasini yerine getiren Büyüksehir ekipleri, yine Anit Mahallesi’nde yer alan Zafer Caddesi’nde ve Altaylilar Mahallesi’ndeki 02110 Sokak üzerinde, ayrica Eski Ömerli Mahallesi’nde bulunan Istiklal Caddesi’nde standartlara uygun sekilde kaldirim yenileme ve ardindan sicak asfaltla kaplama yapmisti. Fahrettinpasa Mahallesi’ndeki Cemal Gürsel Caddesi’nde de zemin düzenlemenin ardindan asfaltlama yapan ekipler, hayata geçirdikleri çalismalarla ulasimi kolaylastirarak, vatandas memnuniyetini de arttiriyor.
Kaynak: İHA