Imam Ali Camii Ibadete Açildi

Kentsel dönüsüm kapsaminda 2018 yilinda yikilan ve Bagcilar Belediyesi’nin de destegiyle yenilenen Imam Ali Camii düzenlenen törenle ibadete açildi. Egitim ve kültür faaliyetlerinin de yürütülecegi camide ayni anda 1400 kisi ibadet edebilecek.

Istanbul’daki Caferilerin yogunlukla yasadigi bölgelerden biri olan Bagcilar Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki Imam Ali Camii, yenilenmesi amaciyla 2018 yilinda kentsel dönüsüm kapsaminda yikildi. Bagcilar Belediyesi, is adamlari ve vatandaslarin destegiyle tekrar yapimina baslanan caminin insaati pandemiye ragmen iki yilda tamamlandi. Imam Ali Camii bugün düzenlenen törenle ibadete açildi. Toplumun her kesiminden çok sayida kisinin istirak ettigi törene; AK Parti Istanbul Milletvekili Samil Ayrim, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Bagcilar Kaymakami Mustafa Eldivan, Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagrici, AK Parti eski milletvekili Feyzullah Kiyiklik, Iran Islam Cumhuriyeti Istanbul Baskonsolosu Javad Maboudifar, is adamlari, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kur’an-i Kerim tilavetinden sonra konusmasina baslayan milletvekili Ayrim, “Iki yil evvel temelini attigimiz camimizi çok kisa zamanda bitirdik. Bu eserin çok süratle bitirilmesine çok sevindim. Bugün de açilisini yapiyoruz. Bundan güzel sey olabilir mi? Rabbime sükürler olsun” dedi.

Özgündüz ise “Imam Ali Camii yenilendi ve güzellesti. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Allah razi olsun” diye konustu.



Ayni anda bin 400 kisi namaz kilabiliyor

Bagcilar’in tüm renkleriyle vatandaslarin bir araya geldigi Türkiye’nin özeti bir ilçe oldugunu belirten Çagirici ise sunlari söyledi: “Kardesligin dayanismanin güzel noktada oldugu ilçemizde gönül dostlarina hizmet etme firsati veren Rabbime sükürler olsun. Burasi dahil olmak üzere simdiye kadar 20’ye yakin camimizin kentsel dönüsüm kapsaminda yenilenmesi tamamlanmis oldu. Güzel bir dayanisma sonucunda güzel bir eser ortaya çikti. Tekrar hayirli olmasini temenni ediyorum. Insallah burada vatanina, milletine ve dinine hizmet edecek güzel nesiller yetisecek.”

Programin ardindan protokol üyelerinin hep birlikte kurdele kesmesiyle cami ibadete açildi. 750 metrekare üzerine kurulu olan camide ayni anda bin 400 kisi namaz kilabiliyor. Ayrica camide egitim ve kültür faaliyetleri de yapilabilecek.
Kaynak: İHA