GÜNCELLEME - Balikesir'de Yolcu Otobüsü Devrildi Açiklamasi 14 Kisi Öldü, 18 Kisi Yaralandi

Vali Hasan Sildak: 'Kazanin nedeni konusunda net bir bilgi yok ancak bölgede bir viraj var. Orayi dönemeyip devrilme söz konusu olabilir. Incelemeler sürüyor'DETAYLAR VE VALININ AÇIKLAMASI EKLENDI

Balikesir'de yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 14 kisi öldü, 18 kisi yaralandi.

Balikesir OSB Çevre Yolu'ndan Edremit ilçesine dogru seyir halindeki Zongudak-Izmir seferini yapan Efe Tur'a ait yolcu otobüsü, kontrolden çikarak devrildi.

Kazada 11 kisi olay yerinde hayatini kaybetti. Bölgeye gelen 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldirilan 3 yarali da müdahalelere ragmen kurtarilamadi.

Yaralanan 18 kisi ise 112 Acil Servis ekiplerince kentteki 5 ayri hastaneye kaldirildi.

Kazayla ilgili sorusturma devam ediyor.

- Vali Sildak yaralilari ziyaret etti

Kazanin ardindan bölgede incelemelerde bulunan Vali Hasan Sildak, kentteki 5 hastaneye kaldirilan yaralilari da ziyaret etti.

Sildak, Il Saglik Müdürü Serkan Kadir Keskin'den yaralilarin durumlari hakkinda bilgi aldi ve hasta yakinlariyla ilgilendi.

Vali Sildak, AA muhabirine yaptigi açiklamada, yaralilarin tedavisi, aileleriyle birlikte ihtiyaçlarinin karsilanmasi ve hayatini kaybedenlerin islemleri için bütün tedbirlerin alindigini söyledi.

Otobüsün Zonguldak-Izmir seferini yaptigini aktaran Sildak, "Yaralilardan genel durumlari iyi olanlar ve kötü olup ameliyata alinanlar var. Kazanin nedeni konusunda net bir bilgi yok ancak bölgede bir viraj var. Orayi dönemeyip devrilme söz konusu olabilir. Incelemeler sürüyor. Elim kazada vefat edenlere Allah’tan rahmet, yakinlarina bassagligi, yaralilara acil sifalar diliyorum." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA