Yol Kenarinda Kanlar Içerisinde Iran Balikçil Kusu Bulundu

Gaziantep’in Islahiye ilçesinde yol kenarinda kanlar içerisinde olan Iran balikçil kusu bulundu. Kanadindan yaralandigi belirlenen kus, tedavi edilmek üzere Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne gönderildi.

Yol Kenarinda Kanlar Içerisinde Iran Balikçil Kusu Bulundu
Gaziantep’in Islahiye ilçesinde is yerine seyir halinde bulunan müteahhit Serkan Ögün, yol kenarinda hareket edemeyen ve kanlar içerisindeki bir kus gördü. Vatandaslarin da yardimiyla bir kutu içerisine koydugu yarali kusa yemek ve su ikram eden Ögün, yarali hayvani Islahiye Belediyesi’ne getirdi. Belediye çalisanlarindan yardim isteyen Ögün, çagrilan veterinerin müdahalesinin ardindan ise önce Islahiye Hayvanlari Koruma Temsilciligine ardindan ise Doga koruma Milli Parklar Genel müdürlügü Islahiye Sefligine bagli ekiplere haber verildi.

Iran balikçil kus oldugu belirlenen yarali hayvan ekipler tarafindan alinarak Gaziantep büyüksehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ne gönderildi.

Ögün, "Yarali hayvani Islahiye belediyesine getirdim. Burada çalisanlardan yardim istedim. Önce bir veteriner hekim geldi, kontrol etti. Kanadindan yaralandigini tespit etti. En son haber verilen Milli Parklar personeli tarafindan yarali alinarak, tedavi edilmek üzere Hayvanat bahçesine götürüldü. Hem kusu buldugum yerde hem de belediye herkes yardimci oldu. Insanlarin duyarliligi çok güzeldi. Insallah bu yarali hayvan iyilesir ve tekrar yasam alanina döner. Bu hayvanlar da can tasiyor. Bu canlilari koruyalim. Onlara zarar verenler, kötülük yapanlar bilmeli ki, benzer olay bizimde basimiza gelebilir" diye konustu.

Öte yandan Hayvanat Bahçesindeki Hayvan Hastanesi’nde tedaviye baslanana kusun, iyilesmesinin ardindan yeniden dogaya salinacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA