Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz'dan 'Asi Yaptirin' Çagrisi Açiklamasi

'Su anda ilimizde Kovid19'a yakalanan vatandaslarimizin yüzde 80'i asi olmayanlar, yüzde 20'si de tek doz asi olanlar. Asi olup yakalananlar çok hafif atlatiyor. Sunu artik çok iyi biliyoruz ki asi koruyor'

Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz, kent genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pozitif vaka sayilarinda çok ciddi bir artis gözlendigini belirterek, hastaliga yakalananlarin yüzde 80'inin asi yaptirmayanlar oldugunu söyledi.

Vali Yilmaz, Kovid-19 tedbirleri kapsaminda Atatürk Caddesi'ndeki denetimlere katilarak esnaf ve vatandaslardan maske, mesafe ve hijyen kurallarina uymalarini istedi.

Gazetecilere açiklamalarda bulunan Vali Yilmaz, Kovid-19 ile ilgili denetimlere devam ettiklerini belirtti.

Kent genelinde pozitif vaka sayisinda çok ciddi bir artis gözlendigine dikkat çeken Yilmaz, sunlari kaydetti:

"Maalesef ilimizde ciddi bir yükselis yasiyoruz. Bu yükselisi durdurabilmemiz için mutlaka tedbirlere uymaliyiz. Normallesme sürecinde birçok vatandasimiz 'maske takma zorunlulugu kalkti' gibi algiladi ama maske takma zorunlulugu devam ediyor. Lütfen maske, sosyal mesafe, temizlik kurallarina uyalim ve mutlaka geciktirmeden asimizi olalim. Su anda ilimizde Kovid-19'a yakalanan vatandaslarimizin yüzde 80'i asi olmayanlar, yüzde 20'si de tek doz asi olanlar. Asi olup yakalananlar çok hafif atlatiyor. Sunu artik çok iyi biliyoruz ki asi koruyor. Kovid-19'u yenebilmemizin tek yolu, tedbirlere uymak ve geciktirmeden asi olmak."

Kaynak: AA