AK Parti'li Turan'dan Kemal Kiliçdaroglu'nun THK Ziyareti Sonrasi Açiklamalarina Tepki Açiklamasi

'Sayin Kiliçdaroglu yatiyor kalkiyor, THK’nin uçaklariyla ilgili birbirinden farkli mesnetsiz iddialarda bulunuyor. Milletin sinir uçlariyla oynuyor, toplumda huzursuzluk olusturmaya çalisiyor. Adeta yangina körükle gidiyor. Kiliçdaroglu dün THK ziyaretinin ardindan ‘Çalisabilir uçak yok’ demisti, bugün ‘Var’ diyor. Kendi bir sey söylüyor, grup baskanvekilleri baska sey söylüyor'

AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun Türk Hava Kurumu (THK) ziyaretiyle ilgili olarak, "Sayin Kiliçdaroglu yatiyor kalkiyor, THK’nin uçaklariyla ilgili birbirinden farkli mesnetsiz iddialarda bulunuyor. Milletin sinir uçlariyla oynuyor, toplumda huzursuzluk olusturmaya çalisiyor. Adeta yangina körükle gidiyor. Kiliçdaroglu dün THK ziyaretinin ardindan ‘Çalisabilir uçak yok.’ demisti, bugün ‘Var.’ diyor. Kendi bir sey söylüyor, grup baskanvekilleri baska sey söylüyor." dedi.

Turan, partisinin Lapseki ilçe baskanligini ziyaret edip partililerle görüstü. Burada gündeme iliskin görüslerini açiklayan bulunan Bülent Turan, Kemal Kiliçdaroglu'nun THK'ye yaptigi ziyareti degerlendirdi.

Ülkenin bir çok noktasinda orman yanginlari çiktigini ve bu yanginlarin günlerdir söndürülmeye çalisildigini belirten Turan, "Herkes yanan cigerlerimize, ormanlarimiza odaklanmisken ucuz siyasi polemikler çikarmak tam bir CHP klasigi. CHP, Kiliçdaroglu’yla alti oku unuttugu gibi, siyasi ahlaki ve nezaketi de unuttu. Sayin Kiliçdaroglu yatiyor kalkiyor, THK’nin uçaklariyla ilgili birbirinden farkli mesnetsiz iddialarda bulunuyor. Milletin sinir uçlariyla oynuyor, toplumda huzursuzluk olusturmaya çalisiyor. Adeta yangina körükle gidiyor. Kiliçdaroglu dün THK ziyaretinin ardindan ‘Çalisabilir uçak yok.’ demisti, bugün ‘Var.’ diyor. Kendi bir sey söylüyor, grup baskanvekilleri baska sey söylüyor." dedi.

Turan, THK'nin kamu yararina faaliyet gösteren bir dernek statüsünde oldugunu, 96 yillik kurumun kayyim sürecinin en büyük müsebbibinin ise CHP oldugunu vurguladi. THK'nin eski yönetim kurulu üyelerinin çogunun CHP milletvekili ya da adayi olduguna isaret eden Bülent Turan, sunlari kaydetti:

"Düne kadar kurumun avukatlari varken bile özel sözlesme imzaladiklari avukatlari CHP’li meshur isim ve kiziydi. Elini attigi her seyi kurutan CHP, bugünkü THK’nin içinde bulundugu durumun da en önemli sebeplerinden. Hatirlayin, nasil ki CHP siyasi vesayeti temsil ediyorsa bürokratik vesayetin kollarindan biri de düne kadar THK idi. Onlarca yil tek el olarak kurban derileri toplandi, mahallesinden arkadasindan deri alan mahkemelerde süründürüldü, okullara bagis zarflari dagitildi. Tarim uçaklari, sivil havaciliga destekler beklenirken az sayida beyaz Türk’ün keyfi için kurum adeta arpalik olarak kullanildi, borca batti. CHP’nin bir dönem arka bahçesi haline getirdigi THK’yi kayyim bile kurtarmakta zorlaniyor. Dolayisiyla THK ile ilgili elestiri yapacak en son kisidir Kiliçdaroglu. Kötü niyetlilere ragmen devlet millet el ele bu süreci asacagiz. Devam eden yanginlari da kisa sürede söndürüp yanan her yeri yeniden agaçlandiracagiz."
Kaynak: AA