Vali Yirik Açiklamasi 'Devletimiz Elazig'da Yeni Bir Sehir Insa Ediyor'

Elazig’da yapilan 21 bin konutun 100 bine askin bir sehir pozisyonunda oldugunu belirten Vali Erkaya Yirik, “Devletimiz Elazig’da yeni bir sehir insa ediyor. Mutlaka bunun bir an evvel olmasi mümkün degil. Vatandaslarimiz bu noktada yeni evlerine insaatlar bittikçe kura neticesinde yerlesiyorlar. 15 bin konutun yüzde 50’sini de teslim etmis durumdayiz. Vatandaslarimiz halen teslimat devam ediyor” dedi.

Vali Yirik Açiklamasi 'Devletimiz Elazig'da Yeni Bir Sehir Insa Ediyor'
Elazig Valisi Erkaya Yirik, Yemislik 1. Etap Konutlarina yerlesen depremzede aileleri ziyaret etti. Pekmezci ve Demirci ailelerine ev ziyareti gerçeklestiren Vali Yirik, aile ile uzun süre sohbet etti. Vali Yirik’a, Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Hikmet Sisecioglu ve AFAD Il Müdürü Osman Pihtili’ da eslik etti.

Devletin gayesinin insanlarin mutlulugu oldugunu belirten Vali Erkaya Yirik, “24 Ocak 2020 tarihinde 6,8 büyüklügündeki Sivrice depreminden sonra devletimiz hizli bir sekilde magdur vatandaslarimizin evlerini insa etmek üzere Çevre ve Sehircilik Bakanligimiz, TOKI Baskanligi marifetiyle insaatlara baslamisti. 21 bin konutumuzun yaklasik 15 bin konutu suanda bitmis ve teslim asamalari devam ediyor. Bugün itibariyle Yemislik Mahallemizde 1. etapta teslim edilen bin 70 konuttan 526 konut içerisinde Sahin ve Inci Pekmezci ailesine ziyarete geldik. Gerçekten devletimiz burada çok güzel konutlar yapmis. Suanda içinde bulundugumuz oda gayet ferah. Yüksekligiyle, içinde oturma düzeniyle, gerçekten insanimizin rahatlikla oturabilecegi sekilde insa edilmis. Baktigimiz zaman her tarafi açik, son derece günes olan iyi bir konut diye biliriz. Vatandasimizin zaten içinde oturmaktan bu konuta kura sonucu yerlesmis olmaktan da son derece memnun” diye konustu.



"Gerçekten devletimizin son derece güçlü”

Devletin her seyin en güzelini yapmaya çalistigini aktaran Vali Yirik, “Biliyoruz ki konut sayisi fazla, kimi yerlerde is yerleri de söz konusu bundan da mütevellit devletimizin tüm vatandaslarimiz mutlu etmeye istedigi sekliyle konutlarina yerlestirmeye ve kuralarini çekmeye devam ediyoruz. Her tarafta oldugu Elazig’da baslayan ve Van, Bingöl, Giresun, Izmir’deki afetlerle devam eden son süreçte de bugün Antalya Milas ve diger Bodrum çevresinde devam eden orman yanginlari söz konusu. Gerçekten devletimizin son derece güçlü. Sayin Cumhurbaskanimizin talimatlariyla bakanlarimiz afet bölgelerindeler. 2020 depreminde Elazig’da Içisleri Bakanimiz ve diger bakanlarimiz 2 aylik bir süre zarfinda burada kaldilar. Her daim devletimiz vatandasimizin bu afetten bu sikintidan kurtarilmasi ve önceki yasamina en güzeli ile en fazlasiyla dönmesi için mücadelesini sürdürüyor. Insallah çok kisa bir süre içerisinde diger konutlarimizda bitirilerek çekilecek kuralar sonucunda vatandaslarimiza teslim edilecek. Gerek AFAD Baskanligimiz gerek Çevre ve Sehircilik Bakanligi’miz çalisanlari hep birlikte tüm arkadaslarimiz TOKI ile birlikte bu yeni konutlarina tasinmasi için gayretli hummali bir çalisma yürütüyorlar. Devletimiz mutlaka en iyi bir sekilde vatandaslarimiza hizmeti üretmeye çalisiyor. Vatandaslarimiza hayirli olsun. Burada vatandasimiza bir hayirli olsun ziyareti yaptik” seklinde konustu.



"Devletimiz Elazig’da yeni bir sehir insa ediyor"

Vali Yirik diger konutlarin da kisa sürede teslim edilecegini ifade ederek, “Allah devletimize zeval vermesin. Insallah bu güzel yapilari ve konutlarin devami gelecek. Insanlarimiz deprem korkusundan uzak bir sekilde bu her yönüyle çagdas konutlarinda hayatlarina devam edecekler. 15 bine yakin konutumuz bitti demistik. Kisa bir süre içerisinde diger konutlarimizda teslim edilecek. 21 bin konut nereden bakilirsa bakilsin 100 bine askin bir sehir pozisyonunda. Dolayisiyla devletimiz Elazig’da yeni bir sehir insa ediyor. Mutlaka bunun bir an evvel olmasi mümkün degil. Vatandaslarimiz bu noktada yeni evlerine insaatlar bittikçe kura neticesinde yerlesiyorlar. 15 bin konutun yüzde 50’sini de teslim etmis konumdayiz. Vatandaslarimiz halen teslimat devam ediyor” diye kaydetti.



“Allah devletimizden memnun olsun”

Mutluluktan duygulanan ve gözyaslarina hakim olamayan depremzede Inci Pekmezci, “Yerimizden çok memnunuz, Allah devletimizden memnun olsun, Allah razi olsun” ifadelerini kullandi.

“Yalniz olmadigimizi hissettik”

Depremzede Nürevsah Demir ise, “Allah devletimizi basimizdan eksik etmesin. Gerçekten isçiligi ile, planiyla, dis görünüsüyle, havasiyla, site olarak gerçekten harika bir ev ile karsilastik. Cumhurbaskanimizdan Allah razi olsun. Bugün valimiz bizi ziyarette bulundu. Gerçekten gurur duyduk. Yalniz olmadigimizi hissettik açikçasi. Yalniz olmadigimizi hiçbir zaman devletimizin bizim elimden üstünü çekmedigini fark ettik. Deprem oldugu zaman insan hani yuvasi yikildigini, tekrar geri gelmeyecegini neler yapacagina bir anda karar veremedigini, ne olacak tek basimiza kaldik diye düsünürken birden bire hani baskanimizin bile sahip çikmasi gerçekten insanin arkasinda birinin olmasi gerçekten gurur verici. Evimize kavustuk çok sükür mutluyuz, huzurluyuz. Hüzünlü günler geride kaldi. Allah herkese böyle bir ev nasip etsin, herkese böyle bir evde oturmayi nasip etsin, Rabbim kimseyi evinden yuvasindan etmesin" diye kaydetti.

Kaynak: İHA