Oyuncu Umut Oguz, Orman Yanginlarinda Provokatörlere Karsi Uyardi

MUGLA – Mugla’daki orman yanginlarinda söndürme çalismalarina katilan oyuncu Umut Oguz, “Yangin söndürmeye yardimci olalim ama haddimizi asmayalim. Provokasyonlara gelmeyin” diyerek vatandaslara çagrida bulundu.

Oyuncu Umut Oguz, Orman Yanginlarinda Provokatörlere Karsi Uyardi
Mugla’nin Yatagan ilçesinde bulunan Haciveliler Mahallesi’ndeki ormanlik alan bugün alevlere teslim oldu. Öglen saatlerinde baslayan yangin hizla ilerlerken söndürme ekipleri ve vatandaslar omuz omuza mücadele etti. Yangin söndürme çalismalarina birçok dizi ve filmde yer almis oyuncu Umut Oguz da katildi.

Oguz itfaiye ekiplerinin koordinasyonunda çalismalara destek verdi.

“Istanbul’dan buraya kadar aglaya aglaya geldim”

Orman yanginlariyla büyüdügünü ifade eden oyuncu Umut Oguz, “Istanbul’dan buraya kadar aglaya aglaya geldim. Kurtulus Savasi’ndaki gibi bir savas var. 70-80 kisi hortumu itfaiyecilere tasidik. Itfaiye erleri, ormanci arkadaslar ve halk bu bölgeyi kurtardik. Hala buradayiz. Sogutmaya çalisiyoruz. Insallah bir an önce söner. Yol boyu yagmur yagsin diye dua ettim” dedi.



“O provokatörler yüzünden olan sivillere de oluyor”

Halkin arasina karisan provokatörler oldugunu ifade eden Oguz, “Dikkat ederseniz buradaki halk sogukkanli, bilinçli ve koordinasyona açik. Bizi profesyoneller yönlendiriyor. Ona göre hep beraber tek vücut oluyoruz. Burada hiç provokatör yok. O provokatörler yüzünden olan sivillere de oluyor. Profesyonel kolluk güçlerine alan açalim. Herkesin isi bellidir. Gereksiz kimlik sorgulamasi, birilerini linç etmek… Yangin söndürmeye yardimci olalim ama haddimizi asmayalim. Provokasyonlara gelmeyin. Yanlis bilgilere inanmayin” diye konustu.

Kaynak: İHA