Orman Yanginlarinin Söndürülmesine Destek Veren Sanatçi Yusuf Güney, Gönüllü Orman Isçisi Oldu

Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici: 'Bundan sonra hep beraber olacagiz. Yusuf beyi artik yangin üniformasiyla yanginlarda göreceksiniz' Yusuf Güney: 'Ormancilarla aramizda tartisma yasandi karsilikli sikayetçi olduk. Ben bütün sikayetlerimi çekecegim. Böyle günlerde kirginlik, küslük olmaz'

Sanatçi Yusuf Güney, gönüllü isçi olarak Antalya'daki orman yanginlarinin kontrol altina alinmasina destek verdi.

Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, AA muhabirine, Manavgat, Gündogmus ve Alanya yanginlarinin kontrol altina alindigini söyledi.

Yaklasik 35 yillik ormancilik hayatinda ilk kez bu kadar büyük bir yangin yasadiklarini belirten Dikici, günlerdir poyraz estigi ve nem orani yüzde 5'lere kadar düstügü için çalismalarin güçlükle yürütüldügünü aktardi.

Orman yanginlarinda milletle birlikte hep birlikte mücadele edildigini anlatan Dikici, söyle konustu:

"Bu felakette anladik ki bütün Türkiye Cumhuriyeti, devletin tüm kurumlari herkes bu yangindaydi, hep beraber mücadele ettik. Köylü, vatandas, sehirli, diger kurumlarla birlikte mücadele edildi ve milli bir ruhu meydana getirdi. Bir felaket yasadik, Allah bir daha göstermesin. Orman teskilati olarak gururlandik, üzerimize düseni yaptigimizi düsünüyoruz ve günlerce aç, susuz, uykusuz, dinlenmeden sürekli atesle mücadele ettik. Sanatçi Yusuf Güney de sanatçiliginin yaninda o bir yangin gönüllüsü olarak bir ormanci oldu. Bundan sonra hep beraber olacagiz. Yusuf beyi artik yangin üniformasiyla yanginlarda göreceksiniz. "

- "Böyle günlerde kirginlik, küslük olmaz"

Yusuf Güney ise yasanan olayin küresel bir kriz oldugunu, dünyanin birçok yerinde bu yanginlarin yasandigini söyledi.

Istanbul'da konserdeyken yangin haberini duyunca yangin tüplerini alarak bölgeye ulastigini anlatan Güney, yanginlarin insanüstü bir güçle önlendigini vurguladi.

Iki gündür kamuoyunu mesgul eden üzücü olay yasandigina deginen Güney, "Kimse uyumuyordu, yanginla mücadele edenlerin haklari ödenmez. Buraya geldigimde talihsiz bir sey yasandi. Ormancilarla aramizda tartisma yasandi karsilikli sikayetçi olduk. Ben bütün sikayetlerimi çekecegim. Böyle günlerde kirginlik, küslük olmaz. Hepimiz ayni amaç için buradayiz. Kavga ettigimiz arkadaslarla bizzat görüsecegim, gerekirse özür dileyecegim. Birlik ve beraberlikte kötü günleri çabuk atlatacagiz." diye konustu.

Konusmalarin ardindan Antalya Orman Bölge Müdürü Dikici, orman isçisi yelegi ve sapkasini Güney'e hediye etti.

Manavgat'ta günlerdir devam eden ve bugün kontrol altina alinan orman yanginlarina müdahale etmek isteyen Güney ile orman isçileri arasinda yasanan tartisma kavgaya dönüsmüs, olay sonrasi taraflar karsilikli birbirinden sikayetçi olmustu.
Kaynak: AA