Hasta Atlarla Siniri Geçemeyecegini Anlayinca Hopa'daki Tir Parkinda Atlari Kaderine Terk Etmis

Artvin’in Hopa ilçesinde tir garajina park edilen Gürcü plakali bir tirin dorsesindeki atlarin Kars’tan Kirgizistan’a götürülmek üzere yola çikartildiklari ancak atlarin hastalanmasi ve bazilarinin ölmesi üzerine soförü tarafindan tir garajinda kaderlerine terk edildigi ortaya çikti.

Hasta Atlarla Siniri Geçemeyecegini Anlayinca Hopa'daki Tir Parkinda Atlari Kaderine Terk Etmis
Alinan bilgiye göre, ilçenin Tarzioglu virajindaki tir parkina çekilen Gürcistan plakali tirin dorsesindeki atlari gören çevredekiler ne yapacagini sasirdi. O anlari cep telefonu kameralari ile kaydeden vatandaslar Ilçe Emniyet Müdürlügü ve belediye ekiplerine haber verdi. Dorsedeki 10’un üzerindeki atlarin bazilarinin telef olduklari, bazilarinin baygin sekilde yattiklari, bazilarinin ise kan kustuklari ve hasta olduklari gözlenirken, atlarin çaresiz anlari cep telefonu kameralarina yansidi.

Emniyet ekipleri olayla ilgili inceleme baslatirken, yapilan incelemede tir soförünün Serafettin Civelek isimli sahis oldugu belirlendi. Tir garajina gelen Serafettin Civelek atlarin Kirgizistan’da bir dügünde verilecek ziyafette kesilmek üzere bu ülkeye götürdügünü belirterek ”Kars’tan tira yükledigimiz hayvanlari Kirgizistan’a götürmek üzere yola çiktim. Sarp Gümrük Kapisi’na varmadan hayvanlarin hastalandigini görünce kapidan geçemeyecegimi anladim ve geri döndüm. Ilk bos alan buldugum yere araci park ettim ve olan manzaralari görünce bende üzüldüm” dedi.

Öte yandan atlari gören ve isminin Alev oldugu ögrenilen Hopali bir hayvansever ölü ve hasta atlari görünce gözyaslarina boguldu. Aç ve susuz kalan hayvanlara belediye zabita ekipleri ve hayvan sever kadin su ve yemek vermeye çalisti.
Kaynak: İHA