GÜNCELLEME - Karabük'te Ormanlik Alanda Çikan Yangin Kismen Kontrol Altina Alindi

Vali Fuat Gürel: 'Maalesef yangin rüzgarin etkisiyle genis bir alana yayildi. Bu saate kadar yapilan müdahalelerle yanginin nispi kontrol altinda tutuldugunu söyleyebilirim. Bizi sevindiren yanginin yerlesim birimlerine ulasmamasi'VALININ AÇIKLAMASI VE DETAY EKLENDI

Karabük'te ormanlik alanda çikan yangin kismen kontrol altina alindi.

Merkeze bagli Ödemis köyündeki ormanlik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangin çikti.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye orman isletme, belediyeler, Il Özel Idaresi ve çevre illerden çok sayida itfaiye ekibi sevk edildi.

Ekiplerin ve vatandaslarin müdahalesiyle yangin kismen kontrol altina alinirken, bölgede çalismalar sürüyor.

Karabük Valisi Fuat Gürel, gazetecilere, Yesilköy-Ödemis köyleri ile Pirinçlik Mahallesi arasinda çikan yanginin büyük bir alana yayildigini söyledi.

Yangina hizli bir sekilde müdahale edildigini belirten Gürel, "Maalesef yangin rüzgarin etkisiyle genis bir alana yayildi. Bu saate kadar yapilan müdahalelerle yanginin nispi kontrol altinda tutuldugunu söyleyebilirim. Bizi sevindiren yanginin yerlesim birimlerine ulasmamasi." dedi.

- "Rüzgarla karsilasmasak sikintisiz bir sekilde yangini bitirmis olacagiz"

Gürel, orman teskilati, belediyeler, Il Özel Idaresi ve komsu illerden destek geldigini dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Köylülerimiz de bizlere yardimci oluyor. Yangini belli bir asamaya getirdik. Su anda etrafi çevrilmis durumda. Rüzgarla karsilasmasak sikintisiz bir sekilde yangini belli bir alanda bitirmis olacagiz diye ümit ediyoruz. Rüzgarin durumu, önümüzdeki saatleri belirleyecek.

Alani su anda tahmin etmek mümkün degil ama büyük bir alan oldugunu söyleyebilirim. Muhtemelen 50-60 hektar, belki 100 hektara yakin olur. Onu daha sonra belirleyecegiz. Çikma sebebi hakkinda da aklimizda bir kisim seyler var ama arkadaslarimiz onu da arastirip sonucunu bize bildirecekler."

AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal da yanginin rüzgarla birlikte çok hizli bir sekilde ilerledigini ama etrafinin kusatildigini dile getirdi.

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Günes ise yanginda herhangi bir can kaybinin olmadigini ve yanginin kisa sürede önünün alinacagini söyledi.

Öte yandan bölgeye yakin ormanlik alanda 4 Agustos'ta çikan yangin, 32 personelin 4 arazöz, 3 su tankeri ve 2 ilk müdahale araciyla yaptigi çalisma sonucu kontrol altina alinmis, yaklasik 10 dönüm alan zarar görmüstü.
Kaynak: AA