FETÖ'nün Askeri Yapilanmasina Istanbul Merkezli 25 Ilde Operasyon Açiklamasi 82 Kisi Hakkinda Gözalti Karari Verildi

Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) içindeki kripto üyelerine yönelik ‘ankesörlü telefon sorusturmasi’ kapsaminda 82 süphelinin yakalanmasi için Istanbul merkezli 25 ilde es zamanli operasyon baslatildi.

Alinan bilgiye göre, Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi Terör ve Örgütlü Suçlar Sorusturma Bürosu tarafindan FETÖ/PDY’nin TSK’daki yapilanmasindaki kripto üyelerine yönelik yeni bir çalisma baslatildi. Ankesörlü telefon sorusturmasi kapsaminda 82 süphelinin yakalanmasi için harekete geçen Istanbul Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, bu sabah saatlerinde Istanbul merkezli 25 ilde es zamanli operasyon düzenledi.

TSK içinde bulunan ankesör/büfe telefonlari ile iletisim saglayan, orduya personel alimlarinda kodlama yöntemi ile kayit yaptiran, örgüte üye olan ya da hala desifre olmamis FETÖ’nün ‘mahrem imamlarina’ yönelik yürütülen operasyonlarda çok sayida süphelinin yakalandigi belirtildi.

Yakalanan süphelilerin Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne götürüldügü aktarilirken, aranan FETÖ/PDY üyelerinin 37’sinin Istanbul’da oldugu, ancak kaçinin yakalandigi henüz bilinmiyor.

Gece saat 01:00’de baslatilan operasyonda gözaltina alinan süpheliler ifadeleri alinmak üzere Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne götürüldü.

Zanlilarin emniyetteki ifade islemlerinin devam ettigi, operasyonlarin sürdügü aktarildi.
Kaynak: İHA