Diyarbakir'da 112 Saglik Çalisanlarina, Tehdit Ve Hakaret Kamerada

Diyarbakir’da 112 saglik ekibi ihbar üzerine gittigi evde korona virüs hastasini alip hareket ettigi sirada hasta yakinlarinin ambulansa alinmasinin uygun olmadigini belirtmesi üzerine hakaret ve tehdit ve saldiriya maruz kaldi. O anlar ise saglik çalisanlari tarafindan saniye saniye cep telefonu kamerasina yansidi.

Diyarbakir'da 112 Saglik Çalisanlarina, Tehdit Ve Hakaret Kamerada
Olay, Diyarbakir’in merkez Baglar ilçesi Yeniköy Mahallesi’nde yasandi. Edinilen bilgilere göre, korona virüs teshisi konulan hastanin yakinlari 112 Acil Servis’i arayarak hastalarinin durumunun kötü oldugunu bildirmesi üzerine kisa sürede giden saglik ekipleri hastaya müdahale ettikten sonra hastaneye götürmek için ambulansa aldi.

Ambulans hareket halindeyken saldirip hakaret ettiler

Ambulans hareket ettigi sirada hasta yakinlari da ambulansa binmek istemesi üzerine, saglik görevlileri hasta yakinlarinin korona virüs olma tehlikesiyle karsi karsiya olduklari belirterek hasta yakinlarini alinamayacaklarini söylediler.

Saldiri kameraya yansidi

Saglik ekiplerinin sözlerine kizan hasta yakinlari ambulans hareket ettigi sirada cama ve ambulansa yumruk atip saglik çalisanlarina, hakarette bulunup tehdit ederek saldirdilar. Saglik görevlilerinin yasadiklari o anlar ise cep telefonu kamerasina anbean yansidi.

Saglikçilar sikayetçi oldu

Yasanan olayin ardindan bölgeden uzaklasan saglik görevlileri, korona virüs hastasini hastaneye biraktiktan sonra en yakin karakola gidip kameraya kayitlariyla birlikte hasta yakinlarindan sikayetçi oldu.

Olayla ilgili inceleme sürüyor.
Kaynak: İHA