Disisleri Bakani Çavusoglu, Manavgat AFAD Koordinasyon Merkezi'nde Konustu Açiklamasi

'Antalya'daki yanginlar Ibradi ilçesi hariç söndürüldü' '(Antalya) Toplam 5 ilçemizde 59 mahallemiz yaklasik 10 gündür süren yanginlardan etkilendi' 'Dünyanin birçok yerinde uzun süredir devam eden yanginlar var. Tüm ülkelere geçmis olsun diyoruz'

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Antalya'daki yanginlarin Ibradi ilçesi hariç söndürüldügünü belirterek "Toplam 5 ilçemizde 59 mahallemiz yaklasik 10 gündür süren yanginlardan etkilendi." dedi.

Bakan Çavusoglu ile Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Antalya'nin Manavgat ilçesinde AFAD Koordinasyon Merkezi'ndeki degerlendirme toplantisi öncesi açiklama yapti.

Dün tüm zor sartlara ragmen rüzgarin güçlü olmasina ragmen kritik noktalarda yangini cansiperane sekilde yapilan çalismalar sayesinde durdurduklarini aktaran Çavusoglu, kritik noktadan öteye gitmesi halinde yanginin 5-10 gün daha yanginin devam etme ihtimalinin oldugunu ve ancak çalismalariyla bu ihtimalin önüne geçtiklerini dile getirdi.

Manavgat ve Gündogmus yanginlarinin 218'inci saatte kontrol altina alindigini anlatan Çavusoglu, Ibradi Eynif Ovasi'nda aktif yanginin sürdügünü, karadan ve havadan bütün ekiplerin o bölgeye yogunlastigini bildirdi. O bölgede de kontrol disinda bir durum olmadigina dikkati çeken Çavusoglu, "Bugün bin 915 araç ve 8 bin 155 personelle sahadaydik. Hava unsurlarimiz 1600 sorti gerçeklestirdi. Toplam 5 ilçemizde 59 mahallemiz yaklasik 10 gündür süren yanginlardan etkilendi. Vatandaslarimiz yaralarini hizlica sariyoruz. Gerek yangin söndürme gerekse hasar tespit ve diger destek hususlarinda sahadaki kurumlarimiz uyum içinde elbirligiyle çalisiyor. Bakanlarimiz da bizzat bu çalismalari yürütüyor." diye konustu.

- "Gözümüz, kulagimiz ve dualarimiz Mugla bölgesinde"

Çavusoglu, yanginda mücadele eden tüm kurumlar, belediyeler, STK'ler ve gönüllülere tesekkür etti. Sahada birlik ve beraberligin hakim oldugunu vurgulayan Çavusoglu, Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal ve Anavatan Partisi Genel Baskani Ibrahim Çelebi'nin bugün kendilerini ziyaret ederek güç ve moral verdigini söyledi.

Azerbaycan'dan yola çikan 40 itfaiye araci ve 162 personelin Gürcistan'dan Türkiye'ye giris yaptigina isaret eden Çavusoglu, söyle konustu:

"Cumhurbaskani Ilham Aliyev'in talimatiyla 200 itfaiye personeli de bu aksam uçakla Dalaman'a intikal edecek. Kazakistan'dan 2 helikopter, 16 kisilik ekibiyle yola çikti. Israil'den bir sirketimizin 2 uçak kiraladigini söylemistik. O uçaklar da Dalaman'a indiler. ABD'den 2 helikopterin pazartesi Türkiye'de olacagi bilgisini aldik. Bu sene kritik bir sene. Her yerde yangin var. Bu yanginlarin söndürülmesi için Türkiye olarak üzerimize düseni yapiyoruz. Antalya'daki yanginlar Ibradi ilçesi hariç söndürüldü. Gözümüz, kulagimiz ve dualarimiz Mugla bölgesinde. Cumhurbaskani'miz liderliginde tüm bakanlar ve ekipler o bölgelerde yogun çalisiyorlar. Yunanistan'da da büyük bir yangin devam ediyor. Disisleri Bakani Nikos Dendias'i aradim, bilgi aldim. Italya ve diger balkan ülkelerinde de yanginlar var. Dünyanin birçok yerinde uzun süredir devam eden yanginlar var. Tüm ülkelere geçmis olsun diyoruz. Kendi yanginlarimizi söndürmenin derdindeyken dünyanin diger yerlerindeki yanan ormanlari, sehirleri görüyoruz. Yunanistan Disisleri Bakani Dendias'a da geçmis olsun dileklerimizi ilettik."

Kaynak: AA