CHP Kadin Kollari Genel Baskani Nazliaka 'Yasamhak Projesi'nin Tanitim Toplantisina Katildi Açiklamasi

'Genel merkezimizde kurdugumuz çagri merkezi kanaliyla bizleri arayan tüm siddet magduru kadinlara, istismara ugramis çocuklara ve onlarin yakinlarina destek hizmetleri sunuyoruz'.

CHP Kadin Kollari Genel Baskani Aylin Nazliaka, "YasamHak Projesi" ile siddet magduru kadinlara, istismara ugramis çocuklara ve yakinlarina destek hizmeti sunduklarini söyledi.

Artvin temaslari kapsaminda ilk olarak Belediye Baskani Demirhan Elçin'i ziyaret eden Nazliaka, daha sonra Halk Egitim Merkezi ile sivil toplum kuruluslarini ziyaretinde kadinlarla bir araya geldi.

Nazliaka, Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Odasinda düzenlenen tanitim toplantisinda yaptigi konusmada, projeyle siddet magduru kadinlara ulasmayi amaçladiklarini ifade etti.

"YasamHak Projesi" ile ilgili bilgi veren Nazliaka, "Genel merkezimizde kurdugumuz çagri merkezi kanaliyla bizleri arayan tüm siddet magduru kadinlara, istismara ugramis çocuklara ve onlarin yakinlarina destek hizmetleri sunuyoruz." diye konustu.

Proje kapsaminda ilgili kurumlarla yaptiklari anlasmalarla 81 ilde ücretsiz hukuk ve psikolojik danismanlik hizmeti de verdiklerini aktaran Nazliaka, "Belediyelerimizin oldugu yerlerde, bu kiz kardeslerimize dayanismayi yükseltecek hizmetler götürüyoruz. Durusmalarda, hastanelerde, karakollarda bu kiz kardeslerimizin yaninda oluyoruz." ifadelerini kullandi.

Iktidara geldiklerinde Kadin Bakanligi kurarak kadina yönelik siddeti tam anlamiyla sifirlayacaklarini dile getiren Nazliaka, "Kadinlar için can simidi olan Istanbul Sözlesmesi de yeniden yürürlüge girecek. Kadin erkek esit bir Türkiye'yi hep beraber insa edecegiz." dedi.

CHP Kadin Kollari olarak örgütlenmeyi kendilerine hedef olarak belirlediklerine isaret eden Nazliaka, sunlari kaydetti:

"Bu amaçla önce illerdeki örgütlenmeyi tamamladik. Ardindan da ilçe örgütlenmemizi tamamladik. 973 ilçede örgütlendik, arkasindan mahalle örgütlenmemizi tamamladik. Daha dogrusu yil sonuna kadar tamamlayacagiz ama Artvin'de tamamladik. Örgütlenme çalismalari devam ederken bir taraftan da partiye yeni kadin üyeler kazandirdik. Kisa sürede 30 bin üyeye ulastik ve üye girisleri devam ediyor."

Nazliaka konusmasinin ardindan, partiye üye olan kadinlara rozet takti.

Arhavi ilçesine giderek Belediye Baskani Vasfi Kurdoglu ile de görüsen Nazliaka, 22 Temmuz'da yasanan selde zarar gören bazi vatandaslari ve esnafi ziyaret etti.

Kaynak: AA