Baskan Demir Açiklamasi 'Problemleri Biliyor Ve Asamali Olarak Çözüyoruz'

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Bütün mahallelerin problemlerini biliyor ve üzerine çalisiyoruz. Yol ve su yatirimlarinda yogun bir gayret içindeyiz. Yeni, problemsiz, mutlu insanlarin yasadigi bir Samsun’u mutlaka olusturacagiz" dedi.

Baskan Demir Açiklamasi 'Problemleri Biliyor Ve Asamali Olarak Çözüyoruz'
Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, mahalle bulusmalari kapsaminda Ilkadim ilçesi Çatalarmut Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Vatandaslarla keyifli bir sohbet ortaminda bulusarak çay içen Baskan Demir, sehrin her noktasina eriserek sikilmadik el birakmayacaklarini dile getirdi.

Karadeniz Spor Tesisleri önünde Çatalarmut Mahallesi sakinleri tarafindan karsilanan Baskan Mustafa Demir, “Sehrimizin her noktasina eriserek sikilmadik el, çalinmadik kapi, girilmedik gönül birakmayacagiz. Tüm Karadeniz Spor Kulübünü tebrik ediyorum. Hali sahayi görünce ben de çocukluguma geri dönsem mi diye düsünmedim degil. Bu aksam Çatalarmut’ta olmak istedik. Haftanin her günü gece-gündüz gayret içindeyiz. Sehrin tüm sorunlariyla ilgili planli bir sekilde çalisiyoruz. Nasil bir cografyada yasadigimizi gözümüzde canlandiralim. Buradan Türkiye’ye, oradan da dünyaya bakalim. Iddia ediyorum; Türkiye’nin en güzel sehri Samsun. Tüm ilçelerinde sehir hayati olan bir sehiriz. Ilçelerimizde yasayan insanlar, sehir merkezinde isleri olmadigi sürece gelmezler. Dolayisiyla Türkiye’de yatay kalkinmayi dengelemis baska bir sehir yok” ifadelerini kullandi.

“750 is makinesi ile sahadayiz”

“Cumhurbaskanimizin ifadesi ile gönül belediyeciligi yapiyoruz” diyen Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Yaptigimiz is ile insanlarimizin gönlünü duasini alacagiz. Bu amaçla da biz hizmetlerimizi yapiyoruz. Bütün mahallelerin problemlerini biliyor ve üzerine çalisiyoruz. Yol ve su yatirimlarinda yogun bir gayret içindeyiz. Sadece fen islerinde 500, 250’de SASKI’de olmak üzere 750 is makinesiyle ekiplerimiz ilçelerimizin tamaminda sahada. Biten yollarimizi gidip görünüz. Harika is çikariyoruz. Samsun’un merkezine tamiratla yol yakismadigi için söküp altyapisiyla birlikte yeniden yapiyoruz. Akilli kavsak projesine basladik. Içme suyu yatirimlarini çok vizyoner yapiyoruz. Saglam ve kalici alt yapiyi yapiyoruz” diye konustu.



“Çatalarmut nezih bir yer olacak”

Çatalarmut Mahallesi’nin sorunlarina da deginen Baskan Mustafa Demir, “Çatalarmut’un ana sorunu, buranin imari. Kürtün Havzasina kadar plansiz bir tane bile alan kalmayacak. Canik’in alan planlamasini bitirdik. Biz haktan hakkaniyetten ayrilmayinca, güzel de plan yapinca vatandas niye memnun kalmasin ki. Çatalarmut Mahallesi’nde su an mülkiyet sahiplerinin basina sikinti olan buralar, planlamayla birlikte en nezih yerlerden birisi olacak. Spor konusunda da burada çok iyi bir gelenek var. Sporu desteklemeye devam edecegiz. Çatalarmut’un planini, spor alanlari da dahil her alani planlayip bitirecegiz. Spor alanlari, çocuklarimiz için çok önemli. Size de spor alani ayiracagiz” seklinde konustu.



“Deniz manzarali sanayi sitesi”

Kentsel dönüsümün Samsun’un ana konusu oldugunu dile getiren Baskan Mustafa Demir söyle devam etti:

“Kentsel dönüsüm Samsun’un ana konusu. Canik’ten Cedit’ e kadar bu alanin tümü kentsel dönüsüme muhtaç. Bu sorunu çözmek için çalisiyoruz. Altyapiya girip bitirdigimizde yollarini tertemiz yapip hizmete sunacagiz. Gülsan, 20 senedir bekliyor. Toybelen, gelecek yil bitiyor. Proje bittiginde görecegiz. Oradaki kiraci olan esnaflar, statü atlayacak. 400 dükkan satin alinmasini bekliyorduk, 700’ü buldu. 800 dükkanimiz daha var. TOKI ile görüsüyoruz. Belediye Evleri, Ilkadim ve Örnek Sanayi Sitesi esnaflarina da Toybelen’i açacagiz. Türkiye’de deniz manzarali, mükemmel altyapiya sahip bir sanayi sitesine biz sahip olacagiz. Gülsan’i kaldiracagiz. Oraya imar yapmayacagiz. 12 bin kisilik Türkiye’nin en estetik mimarili camini yapmak bize yakisir. Bu camiyi Samsun yapacak. Güzel bir proje hazirladik. Millet bahçesi, 250 dönümlük Gülsan, 300 dönüm Dogupark ile bütünlesen müthis bir hizmet olacak.”

Mutlu insanlarin yasadigi samsun

Mahallelerde kentsel dönüsüm ana ve ara yollarla ilgili çalismalar yaptiklarini ifade eden Baskan Mustafa Demir sunlari söyledi: “Burada farkli bir yol izliyoruz. Saglikli, güvenli ve hizli ulasim için kentsel dönüsüme tabi tutacagimiz mahallelerin önce cadde ve bulvarlarini planliyoruz. Karasamsun’dan Yenidogan’a, Kadiköy’den Fatih Mahallesi’ne kadar kamu, spor ve altyapi alanlarini planliyoruz. Buralarda yasayan vatandaslarimizla tek tek görüsecegiz. Anlastigimiz mülkiyet sahiplerini yeni yapilan konut alanlarimiza tasiyacagiz. Tüm altyapilari da yenileyecegiz. Asamali olarak Samsun, vizyoner anlamda insa edilmis olacak. Gençlerimiz, çok hizli sekilde degisimi yasayarak görecek. Yeni, problemsiz, mutlu insanlarin yasadigi bir Samsun’u mutlaka olusturacagiz. Bu mahallelerde otopark problemleri yasamayacagiz. Imar uygulamasinda adaletli davranacagiz. Tüm mühendislik uygulamalarini kullaniyoruz.”
Kaynak: İHA