Iletisim Baskani Altun'dan Yanginda Etkilenen Kemerköy Termik Santrali Hakkinda Açiklama

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, “Itfaiye acil müdahale ekipleri tarafindan, durum tespiti için santral sahasinda ilk inceleme yapilmis ve santraldeki ana ünitelerde ciddi bir hasar meydana gelmedigi anlasilmistir” açiklamasinda bulundu.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Mugla’nin Milas ilçesindeki orman yanginindan etkilenen Kemerköy Termik Santrali ile ilgili yazili bir açiklama yapti. Iletisim Baskani Altun, Mugla Milas’ta devam eden orman yangininda, 4 Agustos 2021 Çarsamba günü sabahindan itibaren karadan ve havadan yapilan yogun müdahaleler sayesinde yanginin Kemerköy Termik Santrali’ne siçramamasi engellendigini, yogun hava müdahalesi, kara tahkimati ve diger genel tedbirlerle saat 15.00’de kadar tüm bölgede yanginla ilgili kontrol saglandigini hatirlatti.

Saat 15.00’ten itibaren rüzgarin hizinin 60 kilometreye ulasmasi sebebiyle yangin tekrar basladigini, yanginin bu fazi da yine havadan ve karadan müdahalelerle engellendigini belirten Altun, “Ancak; aksamüstü hava karardiktan sonra yangin, santralin bazi bölgelerine siçramistir. Hadisenin bu noktaya gelebilecegini konunun uzmanlari tarafindan daha önceden öngörüldügü için santral kontrollü sekilde devre disi birakilmis ve personelin geçici tahliye prosedürü ivedilikle gerçeklestirilmistir. Yanginin santrali tehdit ettigi ilk andan itibaren Cumhurbaskanimiz konuyu hassasiyetle takip etmektedir” ifadesini kullandi.

Itfaiye ekiplerinin yaptigi ilk incelemede, santraldeki ana ünitelerde ciddi hasar bir hasar meydana gelmediginin anlasildigini vurgulayan Altun su ifadeleri kullandi:

“Yine ilk andan itibaren bölgede bulunan ilgili 3 bakanimiz da tesisin yöneticileri ile birlikte yasanan gelismeler üzerine tahliye karari vermis ve tahliyenin tamamlanmasinin ardindan santralden ayrilmislardir. Tahliyenin ardindan itfaiye acil müdahale ekipleri tarafindan, durum tespiti için santral sahasinda ilk inceleme yapilmis ve santraldeki ana ünitelerde ciddi hasar bir hasar meydana gelmedigi anlasilmistir. Halen, acil müdahale ekipleri tarafindan santral sahasinda inceleme ve sogutma islemleri ile gerekli tüm emniyet tedbirleri alinmaya devam etmektedir. Sogutma islemleri, sabah saatlerinde havadan ve karadan devam edecektir. Yangin mahalinde herhangi bir can kaybi yasanmamasi için gerekli tüm adimlar atilmistir.”
Kaynak: İHA