GMIS, Bakan Bilgin Ve Türk-Is Baskani Atalay'i Ziyaret Etti

Genel Maden Isçileri Sendikasi Yönetim Kurulu, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin ile TÜRK-IS Genel Baskani Ergün Atalay’a ziyaretler gerçeklestirdi.

GMIS, Bakan Bilgin Ve Türk-Is Baskani Atalay'i Ziyaret Etti
Genel Maden Isçileri Sendikasi (GMIS) Genel Baskani Hakan Yesil ile Genel Baskan Yardimcisi Isa Mutlu, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin ile makaminda bir görüsme yapti. Görüsmede Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardimcisi Ahmet Erdem de bulundu.

GMIS Genel Baskani Yesil ve Genel Baskan Yardimcisi Mutlu, Türkiye Taskömürü Kurumu’nda (TTK) yerüstü servislerinde çalisan isçiler ile Maden Tetkik Arama Kurumu’nda (MTA) çalisan ve taserondan kadroya geçen isçilerin düsük ücret sorununu Bakan Vedat Bilgin’e ayrintilariyla anlattilar.

Esit ise esit ücret talep ettiklerini belirten GMIS Genel Baskani Hakan Yesil ve Genel Baskan Yardimcisi Isa Mutlu; TTK’da yerüstünde çalisan isçiler ile MTA’da düsük ücretlerle çalisan isçilerin ücret skalalarinin kademeli olarak düzeltilmesi yönündeki taleplerini Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin’e ilettiler.

Yesil ve Mutlu; Konuyla ilgili bir dosyayi Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Bilgin’e sundular.

Genel Baskan Atalay’dan destek istediler

Genel Maden Isçileri Sendikasi (GMIS) Genel Merkez ve Subeler Yöneticileri, Genel Baskan Hakan Yesil Baskanliginda TÜRK-IS Genel Baskani Ergün Atalay’i ziyaret etti.

Ziyarete; GMIS Genel Baskani Hakan Yesil, Genel Baskan Yardimcisi Isa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yildiz, Genel Teskilatlandirma ve Egitim Sekreteri Tayfun Demir, Karadon Sube Baskani Kemalettin Karatas, Üzülmez Sube Baskani Sefer Karakabak, Armutçuk Sube Baskani Ali Esitmez, Merkez Servisleri Sube Baskani Cengiz Saraç, Kozlu Sube Baskani Muhammet Ardiç, Amasra Sube Baskani Birol Yalçin, MTA Sube Baskani Tarkan Bor ile subeler yöneticileri katildi.

GMIS Genel Baskani Hakan Yesil, TÜRK-IS Genel Baskani Ergün Atalay’a TTK yerüstünde ve MTA’da düsük ücretle çalisan isçilerin ücret sorunlarinin çözümü konusunda verdikleri mücadeleyi ve yaptiklari çalismalari anlatti.

Yesil, TTK’da yerüstünde çalisan isçiler ile MTA’da düsük ücretlerle çalisan isçilerin ücret skalalarinin kademeli olarak düzeltilmesi için yaptiklari çalismalara Atalay’dan destek istedi.

Yesil, düsük ücretli çalisanlarin ücret skalalarinin kideme göre sirasiyla yüzde 85’e, ardindan yüzde 90’a ve yüzde 100‘e çikacak sekilde düzenleme yapilmasi gerektigini ifade etti.

GMIS Heyeti ve TÜRK-IS Genel Baskani Ergün Atalay, sorunun basariyla çözümü için görüs alisverisinde bulundular.

1 saat süren görüsmenin ardindan sürecin takip edilecegi belirtildi. GMIS Heyeti, TTK ve MTA toplu is sözlesmeleriyle ilgili çalismalarini Ankara’da sürdürüyor.
Kaynak: İHA