Ulastirma Ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Manavgat AFAD Koordinasyon Merkezi'nde Konustu Açiklamasi

'(Orman yanginlari) Bakanlik olarak hem ulasim hem de haberlesme açisindan herhangi bir sikinti yasamamak için bütün yangin olan bölgelerde büyük teyakkuz halindeyiz' 'Dünyada ender görülen afetlerden bir tanesi var su anda. Insallah bunun da kisa sürede üstesinden gelecegiz'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, dünyada ender görülen afetlerden biriyle karsi karsiya olundugunu, kisa sürede üstesinden geleceklerini söyledi.

Bakan Karaismailoglu, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ve Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Antalya'nin Manavgat ilçesinde AFAD Koordinasyon Merkezi'ndeki degerlendirme toplantisi öncesi açiklama yapti.

Karaismailoglu, devletin bütün kurumlarinin, birçok noktada baslayan ve ülkenin cigerlerini yakan orman yanginlariyla topyekun mücadele halinde oldugunu söyledi.

Sahada cansiperane sekilde yanginlarin söndürülmesi adina gece gündüz emek verenlere minnettar olduklarini belirten Karaismailoglu, sunlari kaydetti:

"Insallah kisa sürede de bu afetin üstesinden gelecegiz. Bakanlik olarak hem ulasim hem de haberlesme açisindan herhangi bir sikinti yasamamak için bütün yangin olan bölgelerde büyük teyakkuz halindeyiz. Bizler Antalya'dayiz ama gözümüz, kulagimiz diger bölgelerde. Karadan, havadan hatta denizden topyekun bir mücadele var. Özellikle Bodrum ve Marmaris'te denizden Kiyi Emniyeti Genel Müdürlügümüzün tahlisiye botlari römorkörleriyle denizden de güçlü bir destek veriyoruz. Yine burada da bütün yangin bölgelerinde özellikle lojistik olarak bütün ekiplerimiz, bütün elemanlarimiz, santiyelerimizi adeta bir koordinasyon merkezlerine dönüstürdü. Çok ciddi bir çalisma var. Binlerce çalisma arkadaslarimizla cansiperane bir çalisma var. Allah hepsinden razi olsun. Dünyada ender görülen afetlerden bir tanesi var su anda. Insallah bunun da kisa sürede üstesinden gelecegiz."

Karaismailoglu, mevcut yanginlarin hem diger ormanlara yansimamasi hem de yerlesim yerleriyle bagini koparmak için genis çapli yollarin imalatlarina da devam ettiklerini aktardi.

Bir taraftan kontrol altina alinan, söndürülen yanginlar oldugunu ama yeni baslayanlar da olabildigini dile getiren Karaismailoglu, söyle devam etti:

"Insallah kisa sürede hava durumunun güncel gelismeleriyle bu isin üstesinden gelecegiz. Tabii bir taraftan yanginin söndürüldügü bölgelerde, afetten etkilenen vatandaslarimizla ilgili de onlarin dertlerini, sikintilarini kisa sürede çözüyoruz. Onlarla da ilgileniyoruz. Insallah bütün temennimiz kisa sürede bu isin üstesinden gelmektir. Devletimiz dimdik ayaktadir ve çok güçlüdür. Herhalükarda en kisa sürede bu isin üstesinden gelecek ve afetin izlerini en kisa sürede ortadan kaldiracaktir."
Kaynak: AA