Manavgat Kizildag Mahallesi'nde Alevler Yeniden Yükseldi

Antalya’nin Manavgat ilçesindeki orman yangini sekizinci gününde Kizildag mevkiinde devam ediyor. Mahalle sakinleri evlerine yaklasan yangini uzaktan endiseli gözlerle izliyor. Çok sayida arazöz, tanker ve orman isçisi alevlerin mahalleye girmemesi için tedbirlerini aldi.

Manavgat Kizildag Mahallesi'nde Alevler Yeniden Yükseldi


Manavgat’in Kizildag Mahallesi’nde devam eden orman yanginina gün boyu havadan uçak ve helikopterlerle müdahale edildi. Isparta-Konya ve Antalya arasindaki ormanlik sinirda bulunan Kizildag’a ekipler alevlerin geçmemesi için seferber oldu. Aksam saatlerinde tüm çabalara ragmen yangin Kizildag’a ulasti ve rüzgarin etkisiyle batiya dogru yönelmeye basladi.

Aksam saatlerinde rüzgarin yavaslamasiyla bölgeyi yogun bir duman kapladi. Sarp kayalik ve yamaç alanda devam eden yangin, yakin bir noktadaki Kizildag Mahallesi’ni tehdit etmeye basladi.

Çok sayida arazöz, tanker ve orman isçisi alevlerin mahalleye girmemesi için tedbirlerini aldi. Kizildag Mahallesi’nden tahliye edilen vatandaslar, karsi bir noktadan alevlerin evlerine gelmemesi için endiseli gözlerle yangini izliyor.

"Yangin sönecek diye bekliyoruz"

Mahalle sakinlerinden Ahmet Isik, Manavgat’tan baslayan yanginin olduklari yere kadar geldigin belirterek, “Suan yangin çok tehlikeli bir yerde ve durmuyor. Evimizi bekliyorum, yangin bir taraftan gelecek diye. Yangin sönsün diye bekliyoruz ama faydasi yok. Sadece izleyebiliyoruz. Bizi biraksalar ormana gideriz, bizim gelir kaynagimiz burasi” diye konustu.



"Destek istiyoruz"

Kizildag Mahalle sakinlerinden Havva Ceylan, “Gece gündüz millet çalisiyor ama olmuyor. En son alevler buraya kadar dayandi.” dedi.

Kaynak: İHA