Zerzevan Kalesi 2021 Uluslararasi Gözlem Etkinligine Hazir

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, bu yil 2-4 Eylül’de Zerzavan Kalesi’nde yapilacak olan ’2021 Uluslararasi Gözlem Etkinligi’ için hazirliklarini tamamladi.

Zerzevan Kalesi 2021 Uluslararasi Gözlem Etkinligine Hazir
Büyüksehir Belediyesi, Birlesmis Milletler Egitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirasi Geçici Listesi’nde yer alan 3 bin yillik tarihi Zerzavan Kalesi’nde 2-4 Eylül’de düzenlenecek ’2021 Uluslararasi Gözlem Etkinligi’ için baslattigi altyapi ve yol çalismalarini tamamlayarak alani hazir hale getirdi. Türkiye Ulusal Gözlemevi (TUG) tarafindan 22 yildan beri Antalya Saklikent’te düzenlenen ülkenin en kapsamli, gökbilim ve açik hava etkinligini bu yil Zerzevan Kalesi’nde gerçeklestirme karari sonrasi harekete geçen ekipler, yurt disi ve içinden kente gelecek olan konuklarin çadir kurup konaklayacaklari 8 bin 600 metrekare alanda çalisma yürüttü.

Konuklar için alan genisletildi

Yapi Yol Bakim ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskanligi, Türkiye’de gökyüzü gözleminin en iyi yapildigi 10 noktadan birisi olarak kabul edilen tarihi Zerzevan Kalesi’nin alt kisimlarinda 6 bin 250 metreküp malzeme ile dolgu yaparak alani etkinlik için genisletti.

Yurt içi ve disindan 1500 gökbilim meraklisinin bir araya gelecegi etkinlik için ekipler, çadir ve stantlarin birakilacagi düsünülerek genisletilen alanin zeminine daha sonra 4 bin ton malzeme serdi. Park ve Bahçeler Daire Baskanligi, Zerzevan Kalesi’nde çevre düzenleme çalismalari kapsaminda belirlenen alanlara oturma banklari ve tarihi alanda olusacak çevre kirliligini önlemek için çöp kovalari yerlestirildi.

Ekipler, Zerzevan Kalesi’nin etrafinda uzayan yabanci otlari da biçerek çevre temizligini tamamlayarak alani etkinlige hazir hale getirdi.
Kaynak: İHA