Kirikkale'de 30 Agustos Zafer Bayrami Resepsiyonu

Kirikkale Valisi Yunus Sezer, 30 Agustos Zafer Bayrami ve Türk Silahli Kuvvetleri Günü dolayisiyla MKE Sosyal Tesislerinde resepsiyon verdi.

Kirikkale'de 30 Agustos Zafer Bayrami Resepsiyonu
30 Agustos Zafer Bayrami ve Türk Silahli Kuvvetleri Günü dolayisiyla resepsiyon gerçeklestirildi.

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Kirikkale Sosyal Tesislerindeki resepsiyona Vali Yunus Sezer, esi Canan Sezer ile birlikte geldi. Sezer çifti, konuklari tek tek giriste karsiladi.

Resepsiyonda konusan Vali Yunus Sezer, Bu zaferde; caniyla, maliyla, yaslisiyla, genciyle, her türlü fedakarligi yapan aziz Türk millerine sükranlarini iletti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaslarini sükranla, minnetle, yad eden Sezer, "O günden bugüne kadarki bütün sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugünler hepimizi bir araya getiren önemli günler. Gerçekten de biz devletin ne oldugunu, bir milletin ne oldugunu bize hatirlatan önemli günleri bu vesileyle hatirlamis oluyoruz" dedi.

Sezer, "Bizler, millet olarak et ve tirnak gibiyiz. Zor günler oldugu zaman dayanismanin bütün insanlara göstermis aziz bir milletiz. Anadolu’da kurdugumuz bu 3’üncü devlet: Anadolu Selçuklusu, Osmanli ve Islam’in son kalesi olan Cumhuriyet. Kirikkale’de özellikle her adim attigimiz sokakta, her baktigimiz okulda, bu vatanin ne kadar degerli oldugunu bize anlatan sehit yakinlarimiz ve sehitlerimizin isimleri yasiyor. 15 Temmuz gibi zaferlerle bu milleti ebediyen sereflendirsin" ifadesini kullandi.

Konusmanin ardindan Sezer çifti, resepsiyonun gerçeklestirildigi alanda gezerek konuklari selamladi. Sehit yakinlariyla bir süre sohbet ederek, hatira fotografi çektirdi.

Resepsiyona; Belediye Baskani Mehmet Saygili, Garnizon Komutani Bakim Albay Mehmet Ali Durmus, Il Emniyet Müdürü Fahri Bulut, siyasi parti ve sivil toplum kurulusu temsilcileri ve kurum müdürleri katildi.

Kaynak: İHA