IHH'den Suriye'deki Yetimler Için Çocuk Senligi

Insan Hak ve Hürriyetleri (IHH) Insani Yardim Vakfi, rock müzigi sanatçisi ve AFAD gönüllüsü Murat Kekilli'nin katilimiyla, Suriye’nin kuzeyindeki Azez’de 1000 yetim çocuk için senlik düzenledi.

Kilis’in karsisinda Suriye topraklarinda yer alan Azez ilçe merkezinde IHH Insani Yardim Vakfi, düzenledigi senlikle yetim çocuklarin yüzünü güldürdü.

Çesitli oyun ve programlarin yapildigi senlige, sanatçi Murat Kekilli ve 1000 yetim çocuk katildi.

Kekilli, seslendirdigi sarkilarla çocuklara keyifli anlar yasatti.

IHH’nin Kütahya Genç IHH destekleriyle Azez ilçe merkezinde düzenledigi yetim senliklerinde, çocuklara çesitli hediyeler dagitildi.

Senlikle alakali duygularini paylasan Kekilli, "Yeryüzünün en masum varliklari çocuklardir. Hele birde savas magdurlari olunca ne kadar büyük bir dram içerisinde olduklarinin farkina ancak onlarin içerisinde yasarsaniz, onlara dokunursaniz anlayabilirsiniz." dedi.

Kekilli, IHH vesilesiyle bir kez daha Suriye'ye geldiklerini belirterek, "Suriye'de hayati boyunca oyun parki görmemis çocuklara lunapark sunduk, lunaparkta oynama imkani verdik, onlarin sevinçlerine bir nebze olsa ortak olduk, tebessümlerine ortak olduk, bu vesileyle biz de çok mutlu olduk. Onlari giydirecegiz, onlarla beraber oynayacagiz." ifadelerini kullandi.

Yetim çocuklara egitim malzemeleri hazirladiklarini ve giysiler hediye edeceklerini açiklayan Kekilli, "Çocuklar bunlari fazlasiyla hak ediyorlar. Bir nebze olsun bu mutlulugu biz de görmek istiyoruz, bu bizi daha iyi insan yapar." diye konustu.

Kaynak: AA