DSI'den Diyarbakir'a Müjde Açiklamasi '154 Bin 930 Dekar Tarim Alaninin Sulanacak'

Tarim ve Orman Bakanligi, Devlet Su Isleri (DSI), Diyarbakir Kralkizi-Dicle Cazibe Sulamasi 2. Kisim Sebeke Yapim Insaatinda 60 bin 43 dekar alanda çalismalarin tamamlandigini ve proje ile birlikte 154 bin 930 dekar tarim alaninin sulanacagini duyurdu.

DSI'den Diyarbakir'a Müjde Açiklamasi '154 Bin 930 Dekar Tarim Alaninin Sulanacak'
DSI Genel Müdürlügü Diyarbakir iline yaptigi yatirimlarla sehri su ile bulusturmaya, içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taskin riskini azaltmaya devam ediyor.

Kralkizi-Dicle Cazibe Sulamasi 2. Kisim Sebeke Yapim Insaatinda 60 bin 43 dekar alanda çalismalarin tamamlandigi müjdeleyen DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, Projenin tamaminin bitirilmesiyle 154 bin 930 dekar tarim alaninin sulanacagini ve bölgede yapilacak sulu tarim ile birlikte yöre halkina 131 milyon 745 bin 259 TL/Yil gelir artisi saglanacagini söyledi.



Ayrica Yildiz, proje kapsaminda sebeke ve anakanal üzerinde eksik imalatlarin (sanat yapilarinin) tamamlandigini, 185,79 kilometre borulu sebeke dösenmis olup üzerindeki sanat yapilari yapildigini belirterek, “Imalatlar hizla devam etmekte sulama insaatinda 60 bin 43 dekar alanda çalismalar tamamlanarak, sulamaya hazir hale getirilmistir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA