BAE, Bakanlarin Ve Yetkililerin 'Hesap Verebilirligini' Artirmak Için Kararname Çikardi

Birlesik Arap Emirlikleri’nde (BAE) çikarilan kararname ile Kamu Savciliginin hesap verebilirligi artirmak için görevi kötüye kullandiklarindan süphelenilen bakanlari ve üst düzey yetkilileri sorusturmasina izin verildi.

BAE, Bakanlarin Ve Yetkililerin 'Hesap Verebilirligini' Artirmak Için Kararname Çikardi


Birlesik Arap Emirlikleri’nde (BAE), Kamu Savciliginin hesap verebilirligi artirmak için görevi kötüye kullandiklarindan süphelendigi bakanlari ve üst düzey yetkilileri sorusturmasina izin veren bir kararname çikarildi. Kararnamede, Kamu Savciliginin herhangi bir üst düzey yetkili hakkinda sikayet almasi halinde ve BAE’nin federal hükümeti ile koordineli olarak sorusturma açabilecegi belirtilirken, sorusturma altindaki yetkililerin seyahat kisitlamasi getirilmesi ve gerekirse banka hesaplarinin dondurulmasina izin veriliyor. Kararname ile hesap verebilirligi artirmak ve yasal süreci güçlendirilmesi amaçlaniyor.

BAE, Uluslararasi Seffaflik Örgütü’nün Yolsuzluk Algisi Endeksi’nde Orta Dogu ve Kuzey Afrika bölgesindeki yolsuzlugun en az oldugu ülkeler arasinda yer alirken, küresel olarak ise endekste 21’inci sirada yer aliyor.

Orta Dogu’nun finans merkezi Dubai’ye ev sahipligi yapan BAE, son birkaç yildir kara para akisi için tercih edilen bir ülke oldugu algisini yikmaya çalisiyor. BAE, geçtigimiz agustos ayinda Dubai’de "finansal sistemin bütünlügünü güçlendirmek" amaciyla kara para aklamayla mücadeleye odaklanan özel bir mahkeme kuruldugunu duyurmus, geçtigimiz subat ayinda ise hükümet, Kara Para Aklama ve Terörizmin Finansmaniyla Mücadele için bir Icra Dairesi kurmustu.
Kaynak: İHA