Aras Kargo'da Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardimciligi'na Gökay Burak Akkus Getirildi

Dr. Gökay Burak Akkus: 'Aras Kargo, operasyonel tecrübe ve yetkinligine ek olarak gerçeklestirdigi otomasyon ve IT altyapi yatirimlari sayesinde bu süreci daha basarili bir sekilde yönetiyor. Teknoloji yatirimlarimiza sube ve transfer merkezleri olmak üzere iki baslik altinda devam etmeyi planliyoruz'

Aras Kargo’da Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardimciligi görevine Dr. Gökay Burak Akkus atandi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Aras Kargo’da üst düzey bir atama gerçeklestirildi. Sirketin Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardimciligi görevine Dr. Gökay Burak Akkus getirildi.

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisligi bölümünden mezun olan Akkus, yüksek lisansini Bogaziçi Üniversitesi’nde ayni bölüm üzerine bitirdi. Ardindan Bogaziçi Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisligi alaninda doktora programina baslayan Akkus, bu alandaki egitimini Trakya Üniversitesi’nde tamamladi.

Profesyonel is hayatina Kasim 2002 yilinda Fintek AS’de Yazilim Gelistiricisi olarak baslayan Akkus, ardindan 2004-2011 yillari arasinda Intertech AS’de Proje Yöneticisi olarak çalisti. 2011-2015 yillari arasinda ayni sirkette Koordinasyon Müdürü görevine getirilen Akkus, daha sonra 2015-2016 yillarinda Aras Kargo’da Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Baskan Yardimcisi olarak çalisti.

2016-2017 yillarinda ise Burganbank’a Sistem Gelistirme Baskani olarak atandi. Buradaki görevinin ardindan lojistik sektöründe Teknoloji Direktörü ve Genel Müdür olarak çalisma hayatina devam etti.

Akkus, Nisan 2018’den bu yana akademik kariyerine devam ederek, Ayvansaray Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisligi Bölüm Baskanligi ve ögretim üyesi olarak egitim alaninda çalismalarini sürdürdü.

Mart-Haziran 2021 tarihleri arasinda Yeditepe Üniversitesi’nde ögretim üyesi ve Pesto Bilisim Danisma Kurulu Üyesi olarak is hayatini sürdüren Akkus, Haziran 2021’de tekrar Aras Kargo bünyesine katilarak Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardimciligi görevine getirildi.

- "Öncü ve yenilikçi olmayi sürdürecegiz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Aras Kargo Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardimcisi Dr. Gökay Burak Akkus, sunlari kaydetti:

“Salgin son iki yilda küresel anlamda tüm sektörlerin is yapis sekillerini önemli ölçüde degistirdi. Özellikle e-ticaretin ve kargo sektörünün tedarik zincirindeki önemine ve yükselisine global anlamda taniklik ettik. Sektörümüz dijital olarak gelistikçe, is süreçleri basitlesirken, riskler azaliyor, verimlilik ve kapasite artisi saglaniyor. Aras Kargo, operasyonel tecrübe ve yetkinligine ek olarak gerçeklestirdigi otomasyon ve IT altyapi yatirimlari sayesinde bu süreci daha basarili bir sekilde yönetiyor. Teknoloji yatirimlarimiza sube ve transfer merkezleri olmak üzere iki baslik altinda devam etmeyi planliyoruz. Bu alanlarda öncü ve yenilikçi olmayi sürdürecegiz.”
Kaynak: AA