ABD'yi Vuran Ida Kasirgasi'nda Can Kaybi 4'E Yükseldi

ABD’nin Louisiana ve Mississippi eyaletlerinde etkili olan Ida Kasirgasi’nda hayatini kaybedenlerin sayisi 4’e yükseldi.

ABD'yi Vuran Ida Kasirgasi'nda Can Kaybi 4'E Yükseldi
ABD’nin Louisiana eyaletinde yer alan New Orleans kentinde kategori 4 seviyesinde karaya çikan Ida Kasirgasi’nda can kaybi 4’e yükseldi. Louisiana’nin yani sira ve Mississippi eyaletinde etkili olan Ida, karaya çikmasinin ardindan güç kaybederek, kategori 1 seviyesine gerilemisti. Yüzlerce ev ve araba sular altinda kalirken, 1 milyondan fazla ev ve isyerinin elektriksiz kaldigi açiklandi.

Bir milyondan fazla ev ve isyerine elektrik verilemiyor

Elektrik kesintilerinin bazi bölgelerde haftalarca sürecegi tahmin ediliyor. ABD Enerji Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, 31 Agustos yerel saatle 07.00’dan itibaren Ida nedeniyle yaklasik 1,1 milyon ev ve isyerinin elektriksiz kaldigini ve bu kesintilerin yaklasik 1 milyonunun Louisiana’da oldugu aktarildi.

Bazi bölgelere ulasilamiyor

Arama-kurtarma çalismalari kapsaminda yüzlerce kisinin kurtarildigi belirtilirken, kasirgadan en çok etkilenen bölgelerden bazilarina ulasilamadigi ve bu nedenle kaç kisinin mahsur kaldigi henüz bilinmiyor.

80 milyon kisi sel tehdidi altinda

Yetkililer, Tropikal Firtinaya dönüsen Ida’nin ABD’deki diger eyaletler için bir tehdit olmaya devam ettigini ifade ederken, Ida’nin getirdigi siddetli firtina ve yagmurlar ile birlikte Alabama’dan Massachusetts’e kadar yaklasik 80 milyon kisinin sel tehdidi altinda oldugunu açikladi.



Katrina Kasirgasi’nin 16’nci yil dönümü

New Orleans sehrini kategori 3 seviyesinde vuran Katrina Kasirgasi’nin 16’nci yil dönümünde, sehri bu defa da Ida Kasirgasi vurdu. 2005’te meydana gelen Katrina Kasirgasi nedeniyle sehrin yüzde 80’ini su basmis bin 800’den fazla can kaybi yasanmis, 100 milyar dolardan fazla maddi hasar meydana gelmisti.
Kaynak: İHA