Vali Çuhadar, 30 Agustos Zafer Bayramini Kutladi

Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar, 30 Agustos Zafer Bayraminin 99. yil dönümünü kutlamanin heyecani, gururu ve sevinci içerisinde olduklarini söyleyerek mesaj yayimladi.

Vali Çuhadar, 30 Agustos Zafer Bayramini Kutladi
Vali Çuhadar mesajinda, Anadolu’nun ebedi vatanin olmasini saglayan, Malazgirt Zaferi’nin kazanildigi ve Istiklal Mücadelesinin en önemli dönüm noktasi olan büyük taarruzun zaferle sonuçlandigi Agustos ayinin son haftasini Zafer Haftasi olarak büyük bir gururla kutladiklarini söyledi.



Vali Çuhadar, “30 Agustos Zaferi, bütün yokluk ve imkansizliklara ragmen yüregi vatan sevgisi ve imanla dolu ordumuzun, milletiyle yekvücut olarak “Ya istiklal ya izmihlal” söylemiyle neleri basarabileceginin, bagimsizlik ve onuru için neleri göze alabileceginin tüm dünyaya ilani olmustur. Bu zaferle birlikte ülkemizi parçalamak isteyen emperyalist güçler, aziz milletimizin izzetli direnisi karsisinda çaresiz kalmis ve hezimete ugramislardir.

Tarihin altin sayfalarinda yerini alan 30 Agustos Zafer Bayrami, ayni zamanda bagimsiz yasamak isteyen birçok ulusa da yol göstermistir. Bu zafer ile Türk milleti, hiçbir sekilde vatanin bütünlügünden, bagimsizlik ve hürriyetinden ödün vermeyecegini, milli birlik ve beraberlik suuru içinde, sonsuza kadar hür, bagimsiz ve onurlu bir sekilde yasayacagini bütün dünyaya ilan ve ispat etmistir. Her karisi kanla sulanmis bu vatanin kahraman evlatlari oldugu sürece tarihin en serefli milleti yeni destanlar yazmaya devam edecektir. Kökümüz mazide, gözümüz atide. Bu inanç ve coskuyla, bu iki sanli muzafferiyetin yildönümünde büyük hakanimiz ebedi Basbug Sultan Alparslan’i ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle yad ediyor, kanlariyla destan, cesaretleriyle tarih yazarak bizlere bu topraklari vatan birakan tüm sehitlerimize Cenab-i Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi saygi ve minnetle aniyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA