'Kastamonu, Bartin Ve Sinop'ta 200 Kilometrenin Üzerinde Yolda Hasarlari Tamamen Giderdik'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, “Kastamonu, Bartin ve Sinop illerinde yaklasik 200 kilometrenin üzerindeki yol kesimlerinde hasarlar olustu. Bugüne kadar yapilan çalismalarla birlikte tüm yol kesimlerindeki hasarlari tamamen giderdik” dedi.

'Kastamonu, Bartin Ve Sinop'ta 200 Kilometrenin Üzerinde Yolda Hasarlari Tamamen Giderdik'
Hafta sonu ayrildigi Ayancik’a bugün tekrar gelen Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, selden etkilenen Küçük Sanayi Sitesi’nde yapilan çalismalari inceledi. Esnaflarla sohbet eden Bakan Karaismailoglu, çay davetlerini kirmadigi esnaflar tarafindan ilgiyle karsilandi. Bakan Karaismailoglu’nun ziyareti sirasinda Küçük Sanayi Sitesi’nde selde agir hasar gören 56 is yerinin yikiminin tamamlandigi, bu is yerlerinde esnaflik yapanlarin bir bölümünün kira yardimiyla yeni bir yere tasindigi, bir bölümünün ise yeni is yerlerinin yapilmasini beklemeyi tercih ettigi belirtildi. 16 esnaf için de 11 adet geçici is yeri insa edildigi bilgisi verildi.

Bakan Karaismailoglu, ardindan Sinop Gençlik ve Spor Il Müdürü Kazim Açikbas’in koordinasyonunda yapimi süren is yerlerinde incelemelerde bulundu. Açikbas, çalismanin son durumu ile ilgili bilgi verdigi Bakan Karaismailoglu’na is yeri insaatlarinin 6 gün içinde neredeyse son asamaya geldigini kaydetti.

Bakan Karaismailoglu, daha sonra Afet Koordinasyon Toplantisi’na katildi.

Karaismailoglu, toplanti sonrasi yaptigi açiklamada, “Devlet ve millet omuz omuza vererek 11 Agustos’tan bugüne kadar açilan yaralarin sarilmasi ve hayatin en kisa sürede normale dönebilmesi için zamana karsi selden etkilenen vatandaslarimizin yaninda olduk. Afetlerin sirasi ve sonrasinda kurumsal ve profesyonel yaklasim ve çözümlerle süreçlere müdahil olduk. Yarin da böyle olacaktir. Yasanan sel felaketinde Kastamonu, Bartin ve Sinop illerinde yaklasik 200 kilometrenin üzerindeki yol kesimlerinde hasarlar olustu. Selin hemen ardindan kapanan yollarimizi açmaya basladik. Bugüne kadar yapilan çalismalarla birlikte tüm yol kesimlerindeki hasarlari tamamen giderdik. Kastamonu’da 47, Sinop’ta 31 adet yikilan ve hasar gören köprülerin yerine acil ulasim yollarini ve geçici köprüleri tahsis ettik. Ayrica selin denize tasidigi tomruklari römorkörlerimizle ilk defa gerçeklestirilen ag sistemi kullanarak topluyoruz. Bu sekilde deniz araçlarinin seyri ve balikçilarimiz için faaliyetlerini gerçeklestirmeleri yönünde emniyeti de saglamis oluyoruz. Buradan söz veriyorum kalici yollarimizi, köprülerimizi, bina ve sanat yapilarimizi en kisa sürede yeniden yapacak ve açilislarini da hep birlikte gerçeklestirecegiz” ifadelerini kullandi.

(Ünsal Karka/IHA)
Kaynak: İHA